Путин највише ужива у руској каши и то од пиринча, јер није превелики љубитељ житарица. Другим речима, обожава сутлијаш који је честа посластица и у српској кухињи. Понекад једе и кашу од хељде. Признаје да му је најтеже да устане ујутро, а тада радије пије чај него кафу.
Сутлијаш је врло лепа и укусна посластица коју није тешко направити. Спрема се кувањем пиринча а на њега често можете ставити разноразне додатке у виду цимета, чоколаде или нечег другог што ће допринети још бољем укусу и лепшем изгледу. Сутлијаш можете послужити као хладан или као топао, зависно од ваше жеље.
У тексту који следи написаћемо вам потребне састојке за прављење сутлијаша као и сам поступак прављења.
Потребни састојци:
– 250-300 грама пиринча
– 1 литар воде
– 1 литар млека
– 10 кашика шећера
– 1 кесица цимета
– 1 кесица ванилиног шећера
Начин припреме:
1) Сипајте у посуду 1 литар воде
2) Оперите пиринач и сипајте га у посуду
3) Кувајте на тихој ватри док не нарасте и упије воду
4) Затим засладите шећером и прелијте млеком
5) Кувајте док млеко не проври
5) Сипајте сутлијаш у чиније у декоришите по жељи
Напомена:
– Сутлијаш служите у чинијама за дезерт, а преко њега можете посути мало цимета, рендане чоколаде, ваниле или нешто друго што се уклапа по вашој жељи.
Прочитајте ОВДЕ рецепт који је био најчитанији на нашем порталу ових дана.
Извор: Правда/kakopedija. com