Састојци који су потребни:
250мл воде
60г кокосовог брашна
150мл кокосовог млека
150г киселе павлаке
150г слатке павлаке
75г шећера
75г беле чоколаде
4 кашике кокосовог брашна
1/2 кашичице екстрата ваниле
Припрема:
Воду и кокосово брашно загревајте у лонцу, на лаганој ватри уз стално мешање. Додајте млеко и кувајте још 3 минута. Склоните лонац с ватре и оставите да одстоји још 5 минута. Уз помоћ штапног миксера направите кашицу. Исцедите млеко уз помоћ цедељке. Направите чврст шлаг од слатке павлаке уз помоћ миксера.
Истопите белу чоколаду на пари и оставите да се мало охлади. У засебној посуди миксером измешајте кокосово млеко, киселу павлаку, шећер и ванилу. Мутите миксером док се шећер не отопи и док се на површини не појаве мехурићи.
У смесу поступно додајте шлаг и мешајте лагано. Затим додајте отопљену чоколаду и оцеђено кокосово брашно, па све заједно добро промешајте. Добијену смесу излијте у пластичну посуду са поклопцем или је прекријте пријањајућом фолијом.
Ставите сладолед у замрзивач на најмање 4 сата. Пре послуживања извадите сладолед на 10 минута, како би се опустио и олакшао послуживање.
Рецепт за брзу торта од кекса која се не пече прочитајте ОВДЕ.
Извор: Медији