Најновије

НЕВЕРОВАТНО ДОБАР СПОЈ: Божанствена пилетина у сосу од вишања!

Спремите укућанима ово божанствено јело и све ће бити одушевљени!

Пилетина у сосу од вишања (Фото: Јутјуб)

Састојци:

1 пилеће бело месо (око 400 г),

400 г очишћених вишања,

1 кашика путера,

мало маслиновог уља,

1 дл црног вина,

мало свежег першуновог лишћа,

туцане љуте паприке по укусу,

со, бибер.

Припрема:

Пилеће бело месо исеците на тање шницле, посолите, побиберите, поспите љутом паприком (по укусу), премажите уљем. Месо запеците по 2-3 минута, са обе стране у дубоком, добро загрејаном тигању (може и грил тигањ).

Запечено месо извадите у тањир са стране, а у тигањ ставите вишње и сипајте вино. Када течност испари и када се вишње укувају, искључите ринглу, додајте путер и промешајте све да се путер отопи. Ако желите, можете месо вратити у тигањ са сосом како би упило мирисе и укусе. Али, ако не желите обојено месо, сос посебно послужите.

Пилеће бело месо и сос од вишања у тањиру поспите исецканим першуновим листом и послужите са прилогом по жељи: пиринач, кромпир, кускус…

Рецепт за питу зељаницу без кора прочитајте ОВДЕ.

Извор: kuvarancije. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Како се прави слатко од вишања без конзерванса

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Небојша Јеврић: Молер

На зиду Парохијског дома, увек пуног, дао је да се нацрта Ајфелова кула са минаретом и хоџ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА