Састојци:
1 пилеће бело месо (око 400 г),
400 г очишћених вишања,
1 кашика путера,
мало маслиновог уља,
1 дл црног вина,
мало свежег першуновог лишћа,
туцане љуте паприке по укусу,
со, бибер.
Припрема:
Пилеће бело месо исеците на тање шницле, посолите, побиберите, поспите љутом паприком (по укусу), премажите уљем. Месо запеците по 2-3 минута, са обе стране у дубоком, добро загрејаном тигању (може и грил тигањ).
Запечено месо извадите у тањир са стране, а у тигањ ставите вишње и сипајте вино. Када течност испари и када се вишње укувају, искључите ринглу, додајте путер и промешајте све да се путер отопи. Ако желите, можете месо вратити у тигањ са сосом како би упило мирисе и укусе. Али, ако не желите обојено месо, сос посебно послужите.
Пилеће бело месо и сос од вишања у тањиру поспите исецканим першуновим листом и послужите са прилогом по жељи: пиринач, кромпир, кускус…
Рецепт за питу зељаницу без кора прочитајте ОВДЕ.
Извор: kuvarancije. com