Најновије

ПАКЛЕНИ ТЕРОР НА КОСМЕТУ ЈУТРОС! Младић носио мајицу са мотивима манастира, Курти опет изазива ескалацију

Србин Стефан С. (27) приведен је код Зубиног Потока због мајице са мотивима српских манастира и поруком са мотивима цара Душана.

Њега је Куртијева полиција зауставила на путу из Зубиног Потока ка селу Дријен где живи, привела га и држала га више од два сата у полицијској станици, запретивши му пријавом због како су рекли “вређања по националној основи”, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Стефан С. испричао је да је јуче ујутро са другом пошао колима како би псе извели у шетњу у околину Зубиног Потока и да их је на путу зауставила тзв. косовска полиција, извела из кола и претресла возило.

„Ја сам носио стару мајицу на којој су били српски манастири са натписом на ћирилици „Не дамо те земљо Душанова“. Питали су ме шта ми пише на мајици и ја сам им рекао. Они су онда позвали патролу Росу из Зубиног Потока да виде шта пише на мајици, јер међу њима, како су ми рекли, има оних који знају ћирилицу“, прича Стефан.

Према његовим речима припадници Росу су дошли, њих тројица, који су му саопштили да је натпис на његовој мајици „вређање на националној основи“.

„Рекли су ми да је натпис на мајици вређање на националној основи и да могу да је носим само код куће или у шуми. А пошто смо били на путу ка шуми, ја сам им одговорио да је и носим за шуму и да је мајица стара, да свакако нисам хтео себи да направим никакав проблем. Ни на крај памети ми то није било“, каже Стефан.

Додаје да су друг и он понели храну и да су уз храну имали нож за сечење који им је одузела косовска полиција.
„Привели су ме у станицу, одузели су ми мајицу коју сам носио и нож који смо понели уз храну, а који је био у аутомобилу. Дао сам изјаву и рекли су ми ако случајно јавни тужилац буде хтео да покрене поступак, они ће ме звати и пустили су ме кући“, наводи он.

Каже да је питао на основу чега тужилац може да покрене поступак.

„Рекли су ми да по косовском закону, за то због чега су ме привели, као неко кривично дело, могу да добијем од једне до пет година затвора, јер се ради о провокацији на националној основи“, рекао је Стефан С. за Косово онлајн.

Канцеларија за КиМ: Свакодневни терор, циљ протеривање

„Једина политика коју спроводе приштинске власти јесте политика системског урушавања основних права и слобода српског народа у покрајини са коначним циљем да се они застрашивањем и свакодневним терором заувек протерају са својих вековних огњишта“, наводе из Канцеларије за КиМ.

ИЗРАЕЛ УВЛАЧИ ИРАН У РАТ! Нови потез који слути на рат невиђених размера

Док Куртијева специјална полиција пуца у Србе, српску децу, пребија српску омладину, за шта нико не одговара, дотле се Срби приводе и застрашују због мајице? То је реалност у којој Срби на северу КиМ живе, а од које главу окреће комплетна међународна заједница, додаје се у саопштењу.

„Светска јавност и представници међународних организација морају да разумеју апсурдну чињеницу да се Срби на КиМ хапсе произвољно без икаквог и права и основа - због објављивања садржаја на друштвеним мрежама, а сада и због гардеробе коју носе.

Уколико је заиста међународној заједници стало до успостављања мира на овим просторима, на чему Београд упорно инсистира, онда неко мора конкретним деловањем обуздати Куртијева настојања да етнички очисти КиМ од Срба, а задржи само своје истомишљенике и потчињене“, каже се у саопштењу.

АМЕРИКАНЦИ ШАЉУ НОСАЧЕ АВИОНА! Стигли до обале Израела, не шаљу се тек тако

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА