Најновије

ДА ЛИ СРБИЈА ПОСТАЈЕ КЉУЧНИ САВЕЗНИК МОСКВЕ? Овако руски медији пишу о посети Путина!

Посета председника Владимира Путина Београду има пре свега политички значај и треба да да одговор на принципијелно питање: да ли је Србија спремна да буде кључни савезник Москве у региону или ће наставити зближавање са ЕУ и НАТО, балансирајући између Запада и Русије, оцењује данашњи московски дневник Комерсант.

Вучић и Путин (Фото: Јутјуб)

Лист пише да председник Србије Александар Вучић у последње време активно гура идеју о разграничењу са Приштином, као услов за нормализацију односа, без чега је немогућа интеграција Србије у ЕУ.

- Москва је скептична према споразму Србије и Косова, што жели ЕУ, страхујући да ће постати протекторати НАТО. У Москви не журе ни да подрже идеју о новом разграничењу, сматрајући да ће Београд тиме фактички признати Косово. Тако да и после данашњијх разговора о косовској проблематици, њихово тумачење може бити потпуно различито, као што је било после октобарског сусрета у Москви - пише лист.

Несугласице између Москве и Београда постоје и о још једном принципијелном питању, пише лист и наводи да је реч о хуманитарном центру у Нишу.

Незадовољство Москве изазива и то што је Србија, коју Москва смтра "кључним савезником на Балкану", предузела последњих година низ корака према НАТО, додаје Комерсант.

Животну причу Владимира Путина прочитајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА