Најновије

Да ли би роботи боље владали од политичара?

Центар за управљање променама мадридског ИЕ Универзитета спровео је анкету међу 2.576 становника Европске уније о њиховим ставовима у вези са технологијом, на коју су добили неке врло занимљиве одговоре. На пример, 70 одсто испитаника одговорило је да би технологија, ако се не стави под довољно квалитетан надзор, могла друштву да донесе више лошег него доброга.

Рат (Фото: Pixabay)

Шездесет седам одсто Европљана каже да је регулација нових технологија, као што је вештачка интелигенција, уз климатске промене, највећи изазов са којим се ЕУ овога тренутка суочава.
Око 56 одсто људи је изјавило да су забринути за будућност у којој би роботи могли да им узму посао, док њих 68 одсто брине чињеница да ће онлајн дружење заменити директне контакте између људи.

Прилично занимљиве одговоре испитаници су дали и на питање да ли би били спремни да политичке одлуке у управљању државама дају у руке вештачкој интелигенцији, радије него политичарима.

Највише позитивних одговора на ово питање дали су становници Холандије (43 одсто), а од земаља у којима је анкета спроведена најмање би АИ-ју управљање били спремни препустити Португалци (19 одсто). У просеку, сваки четврти Европљанин би подржао идеју да њиховом земљом, уместо политичара, управља неки систем вештачке интелигенције.

Пилот “невидљивог” Ф-117: Кајем се што сам бацао бомбе на српску децу! Погледајте ОВДЕ.

Извор: B92, IT Vesti

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хоће ли завладати светом?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА