Најновије

ПОЧИЊЕ МОБИЛИЗАЦИЈА: Израел криви "Хамас" за ракетни напад

Израелска војска оптужила је исламски покрет отпора,"Хамас" за ракетни напад на Израел изведен у јутарњим часовима из појаса Газе и започела слање трупа на границу са Газом, као и мобилизациу резервног састава.

Израелски војници (Фото: Синхуа)

Портпарол израелске војске Мија Лифшиз каже да су за сада мобилисане две оклопне и две пешадијске бригаде, као и да је почела мобилизација резервиста.

Она додаје да је војска закључила да је "Хамас" испалио ракету са јужне стране обале, у близини Рафаха, и објашњава да је у питању била ракета "самосталне производње" са дометом до 120 километара. 

Ракетни напад из Појаса Газе изведен је рано јутрос и у том нападу је погођена кућа у Мишмерету, северно од града Кфар Саба, а рањено је седам особа, укључујући бебу, двоје деце и две жене. 

Због тог ракетног напада на Израел из Газе, израелски премијер Бењамин Нетанијаху скратиће посету САД. 

Како је Нетанијаху рекао, након састанка данас са америчким председником Доналдом Трампом, вратиће се одмах у Израел да би разрешио кризу, после тог, како је означио "злочиначког напада".

Председник САД данас треба да потпише декрет о признању израелског суверенитета над Голанском висоравни, током посете Белој кући Нетанијахуа. Ову стратешки важну висораван је Израел заузео од Сирије у блискоисточном рату из 1967. године.

Уједињене нације сматрају Голанску висораван, коју Израел контролише, окупираном територијом.

Појавио се нови сет доказа о криминалу Петра Порошенка. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА