Најновије

АМЕРИ, ПУКЛИ СТЕ! Јапанци преварени и разочарани, а Ердоган из туђе несреће и муке извукао поуку! (ВИДЕО)

План САД да пласира свој напредни борбени авион Ф-35 у азијско-пацифичком региону, па чак и широм света, могао би претрпети ударац након што је јапанско Министарство одбране објавило у среду да се јапански Ф-35А срушио у море, кажу војни стручњаци.

Америчка војска (Фото: Јутјуб)

“Локид Мартин Ф-35А” јапанских ваздушно-одбрамбених снага (АСДФ) нестао је са радара у северном Јапану током вежбе у уторак навече. Делови репних пераја ратног авиона касније су откривени на мору пре него што је јапанско Министарство одбране потврдило пад у среду ујутро, јавила је јапанска државна телевизија НХК у среду. Пилот још увек није пронађен.

Ово је први пут да је Ф-35А, стандардна авионска верзија Ф-35, пао након што је Ф-35Б пао у САД у септембру 2018. године. 12 преосталих јапанских Ф-35А сада је у базама, док се операција трагања за пилотом наставља, наводи се у извештају НХК-а.

Иако је коштао више од 90 милиона долара, Ф-35 је почео да се користи у Јапану од јануара 2018. године, а ескадрила Ф-35А у земљи управо је формирана овог марта, јавља јапанска новинска агенција “Кјодо Њуз”.

Да подсетимо, САД су намеравале да Турској продају Ф-35, што је Ердоган одбио, већ се одлучио за руски ракетни одбрамбени систем С-400. Вероватно је и пад јапанског авиона Ф-35А додатно учврстио његов став да више не верује америчком оружју.

Понос руске флоте упловио у кинеску луку. Погледајте ОВДЕ шта спремају.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА