Најновије

НЕМА НАЗАД! Москва најавила још бруталнији одговор

Русија упозорава САД да не праве грешке које могу имати фаталне последице, изјавио је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков, коментаришуц́и америчко одобрење Кијеву да изводи нападе њиховим оружјем на руску територију у подручју Харкова.

- Желео бих да упозорим америчке званичнике да не направе погрешне процене које могу имати фаталне последице. Они из непознатих разлога потцењују озбиљност отпора на који могу наиц́и. Председник Русије је више пута говорио на ту тему - подсетио је Рјабков.
Он је апеловао на „те званичнике, које ни за шта није брига, да издвоје мало времена и анализирају оно што је Путин рекао на прес-конференцији након састанка у Ташкенту“.

Рјабкво је истакао да је руски председник том приликом изнео „ веома важно упозорење које треба схватити максимално озбиљно“.

Одговор може бити асиметричан
Одговор Москве на нападе Оружаних снага Украјине на руске војне објекте, укључујуц́и систем упозорења на ракетне нападе, може бити асиметричан, САД ц́е осетити последице, упозорио је Рјабков.

- Одговори могу бити асиметрични. Што се тиче става САД у том погледу, он је максимално неодговоран. Кијеву су дозволили све врсте злочина, све врсте таквих акција и не чине ништа да спрече опасне провокативне кораке својих штиц́еника. Али и они ц́е, САД, такође платити цену, и они ц́е осетити последице - рекао је дипломата.

Он је поручио да ц́е Русија сузбити све украјинске претње по руске системе за упозорење на ракетни напад.

Руски дипломата је такође прокоментарисао изјаву начелника специјалног штаба за Украјину при немачком Министарству одбране генерал-мајора Кристијана Фројдинга који сматра да би Кијев могао да употреби противваздушне ракетне системе „патриот“ за обарање руске авијације изнад територије Русије.

- Знамо да западне земље иду путем ескалације. Стога ц́е са наше стране бити предузете све неопходне мере како би се неутралисале претње, повезане са том ескалацијом - рекао је Грушко.

Истовремено је истакао да амерички државни секретар Ентони Блинкен неосновано оптужује Русију за наводне хибридне нападе на границама земаља НАТО.

- Они пребацују кривицу на нас. Добро је познато да западне земље воде против Русије хибридни рат који обухвата низ економских мера - рекао је Грушко.

Подсец́амо, око десет европских земаља је одобрило Украјини да извводи нападе њиховим оружјем на руску територију: Велика Британија, Француска, Пољска, Шведска, Чешка, Финска, Холандија и балтичке државе – Литванија, Летонија, Естонија. Међутим, министри одбране земаља Европске уније, иако су вец́али о овом питању, нису могли да постигну консензус. Против су, рецимо, Мађарска, Шпанија, Италија и друге.

Портпарол руског председника Дмитриј Песков је изјавио да председник и војска знају могуц́и одговор Русије на нападе на њену територију и предузимају одговарајуц́е контрамере, док је Владимир Путин поручио да представници земаља НАТО-а, посебно у Европи, морају бити свесни са чиме се играју.

ПУТИН ПОСЛАО ЧЕЧЕНЕ НА НАЈЖЕШЋИ ДЕО БОЈИШТА! Овде морају да пробију фронт

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА