Најновије

Зашто је Ада Бојана опасна? Десетак живота нестане током сезоне, струја носи за неколико минута

Један држављанин Србије преминуо је у недељу на Ади Бојани. Он је идентификован као И. А. (67) из Новог Бечеја и у море је ушао у тренутку када су таласи и струја били веома јаки.

Ада Бојана (Фото: Јутјуб)

Црну Гору је јуче погодило велико невреме, те не чуди да су таласи на Ади Бојани били веома снажни, а само мали тренутак непажње може довести до овакве несреће. Спасиоци су на мору имали пуне руке посла - спасили су седам живота. Ипак, један нису успели.

Море на Ади Бојани је познато као веома опасно, а таласи често буду јако велики због струје.

Жарко Лукшић из Одељења за надзор и контролу поморског саобраћаја објаснио је специфичности када су велики таласи који могу да однесу чак и веома добре пливаче.

- Јуче смо имали напоран дан, данас пада киша, али су таласи мањи. Чим пада киша таласи буду мањи. Ада Бојана и цела Велика плажа у Улцињу су веома опасне током туристичке сезоне, током сезоне изгубимо десетак живота. Веома је опасно купати се на самом ушћу посебно када су овако велики таласи, тамо струја директно носи за неколико минута по 500-600 метара од обале и једноставно чак и искусни пливачи тешко могу да дођу себи, брзо се уморе и нажалост животно су угрожени - рекао је он за Прву телевизију.

Прочитајте ОВДЕ какав се то инцидент догодио на Корчули.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА