Најновије

Јапанска дијета којом је Милица Павловић скинула 10 килограма

Певачица Милица Павловић једна је од најзгоднијих познатих Српкиња, али и она повремено муку мучи са којим килограмом вишка. Кад се мало угоји, она се окрене такозваној јапанској дијети. Једном приликом је уз њу смршала 10 килограма, и то за врло брзо време.

Лекар ју ње саветовао да изабере баш тај режим исхране, а и она сама истиче да дијету не треба држати без консултација са стручњаком.

„Пријатељи су ми причали о том начину исхране, па сам се на интернету информисала и свима препоручујем. Наравно, уз консултацију с лекаром. Без тога ништа. Свако мора да пронађе оно што његовом метаболизму највише одговара“, рекла је својевремено Милица.

Овај режим исхране који зову и банана дијета, постала је популарна након једне књиге објављене у Јапану, а која говори о томе колико су банане добре за мршављење и како изгледа јапанска дијета са бананама. Наиме, у овој књизи је описана прича Јапанца Хитоши Ватанбе који је помоћу ове дијете смршао 18 килограма за само пар месеци.

Он тврди да они који желе да смршају треба да замене уобичајен доручак бананама са млаком водом и сувишни килограми и масне наслаге ће се истопити. Такође, Хитоши Ватанбе сматра да комбинација банана са водом собне температуре доводи до убрзања метаболизма. Наиме, онај који се придржава ове дијете за ручак и вечеру може јести све што жели и и даље ће губити сувишне килограме.

Осим тога, незреле банане садрже отпорни скроб који нас држи ситима након што поједемо банану, што је, рецимо, и један од разлога због којих се након тренинга или неке друге напорне физичке активности препоручује једна банана како би се повратила снага. Конзумирањем незреле банане процес сагоревања масти постаје још интензивнији, и то за 30 одсто бржи, него помоћу традиционалних метода.

Конзумирање воде уз банане која има собну температуру се препоручује јер она побољшава варење и смањује осећај глади. Исксуства говоре да је зато апетит под контролом уз овај режим гарантован, а метаболизам се убрзава, пишу на сајту диетx.рс.

Постоји неколико врста ове дијете, а најпопуларнија је банана дијета од 12 дана.

Исхрана током ове дијете има једноставна правила. Банане се једу само за доручак, док су ручак и вечера произвољни. Ипак, уколико желите да смршате, не можете да једете баш било шта.

Правила за ову дијету подразумевају да једете банане за доручак (можете појести неколико комада, није одређена количина) и уз њих пијете само воду или чашу немасног млека. Уколико пијете воду, важно је да она буде собне температуре.

Када је у питању ручак, тада треба да једете лагану храну и салату по избору и такође пијете воду собне температуре. Треба напоменути да млеко можете пити само за доручак. Између оброка можете јести банану, али није дозвољено да једете било који други десерт.

Потом за вечеру можете појести храну по жељи, али под условом да је то здрава храна, тј. она која се може наћи у природи. Вечеру треба да имате најкасније у 20 часова, а на спавање идете најкасније у поноћ јер је пожељно да прође четири сата од вечере пре него што заспите.

Овакав план исхране траје 12 дана, а уколико имате избалансиране и здраве оброке, након дијете ћете смршати и уочити резултате. Треба напоменути да је доручак сваког јутра исти и састоји се од банана и чаше млека или воде која има собну температуру, а план исхране за ручак и вечеру погледајте у наставку текста.

Јеловник за јапанску банана дијету
Први дан

ручак: супа са поврћем, купус салата

вечера:100 г белог пилећег меса, салата по жељи

Други дан

ручак: спанаћ са пиринчем, салата

вечера: 100 г лососа, комад интегралног хлеба, салата

Трећи дан

ручак: 50г тестенине са парадајз сосом, салата од свеже цвекле

вечера: 70г говеђег меса на жару, комад интегралног хлеба, салата

Четврти дан

ручак: динстано поврће, парадајз салата

вечера: пилећи батак без кожице, салата по избору

Пети дан

ручак: рибља чорба и салата по избору

вечера: 100г ћуретине и зелена салата

Шести дан

ручак: лагана чорба од поврћа, салата од свежих краставаца

вечера: пилеће или ћуреће месо на роштиљу, салата

Седми дан

ручак: динстане печурке са пиринчем

вечера: гриловано поврће и парадајз салата

Након што завршите једну недељу дијете, можете да поновите циклус будући да имате јеловник за свих 12 дана дијете са бананама, чак и два дана преко тога.

Треба напоменути да је током ове дијете важно да спавате довољно јер недовољно сна узрокује висок ниво хормона грелина и мањи ниво лептина. А то су хормони глади, односно хормони који су задужени за ситост и они утичу на повећање апетита.

Зато је важно да током дијете спавате довољно како не бисте осећали нападе глади. Уколико одлазите на време на спавање и примењујете наведени план исхране, дијета ће врло вероватно бити ефикасна.

ПУТИНОВИ "АЛИГАТОРИ" У НИСКОМ ЛЕТУ ПОКАЗАЛИ СИЛУ! Моћни Ка-52 засули украјинска оклопна возила! (ВИДЕО)

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА