Најновије

НОВИ ДСС ТРАЖИ "ОДБАЦИВАЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ": Јовановић хоће да се отвори и питање "спољне политике Србије"!

Председник Нове демократске странке Србије Милош Јовановић рекао је да је усвајање у Генералној скупштини УН истински срамне Резолуције о такозваном "Међународном дану сећања и обележавања геноцида у Сребреници" покушај да се лаж претвори у истину и тиме понизи српски народ, угрози опстанак Републике Српске и потврди западно виђење југословенске кризе по ком су Срби највећи кривци за рат. Врхунац је лицемерја да су њени предлагачи, као и неки од коспонзора, одговорни за смрт милиона људи и за неке од највећих злочина у историји човечанства.
Милош Јовановић

Милош Јовановић

Како је рекао, зато је важно подсетити и никада не заборавити да су ратови из деведесетих година прошлог века наметнути српском народу и да су управо Срби највеће жртве тих ратова и једини народ који је на овим просторима био жртва геноцида.

"Подједнако је важно стално инсистирати и на јединој истинитој чињеници - а она гласи да у Сребреници није почињен злочин геноцида! Упркос дипломатским активностима Републике Србије последњих недеља, прилично гласно представљених у домаћој јавности, резолуција је нажалост усвојена уз незанемарљив број гласова za, од којих су многи из држава које представници власти називају “пријатељским" или чак државама "стратешким партнерима“. Очигледно је да то више не могу бити, а многе то никада нису ни биле", каже Јовановић.

Стога Нови ДСС, поред одржавања седнице Народне скупштине на којој би се отворило питање спољне политике Србије, сматра да би усвајање резолуције народних скупштина Србије и Републике Српске, којом би заједнички и у потпуности одбацили перфидну, а истовремено бруталну лаж о такозваном геноциду у Сребреници, било од највећег значаја.

Прочитајте ОВДЕ шта Кустурица каже о “сребреничкој резолуцији”

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА