Најновије

Руска дума предложила Генералном тужилаштву Русије: Кијевски режим признати за терористички

Кијевски режим је постао катализатор међународног тероризма, а криминалци из целог света користе инфраструктуру тог режима за постизање својих злочиначких циљева, поручила је потпредседница Државне думе Ана Кузњецова.

Парламентарна комисија Руске думе за истрагу злочина над децом у Кијеву планира да се обрати Генералном тужилаштву Руске Федерације са предлогом да покрене процес признавања структура кијевског режима за терористичке организације, изјавила је потпредседница Државне думе Ана Кузњецова.

"Коначни извештај комисије мора да садржи предлог да релевантне структуре, укључујући и Канцеларију генералног тужиоца, званично покрену признање структура кијевског режима за терористичку организацију", истакла је Кузњецова на састанку комисије.

Она је навела да током истраге посланици нису успели само да документују злочине кијевског режима над децом, већ и да открију његову "терористичку и неонацистичку суштину".

"Украјински криминалци копирају фашистичке методе злостављања деце. То су убиства и наношење тешких телесних повреда, отмице, трговина децом, илегална трансплантација и још много тога", додала је.

Осим тога, напоменула је да се терористичке методе такође активно користе "како би се деца навела да се укључе у деструктивне и плаћеничке акције".

"Као резултат тога, кијевски режим је постао катализатор међународног тероризма, а криминалци из целог света користе инфраструктуру кијевског режима за постизање својих злочиначких циљева", прецизирала је потпредседница Државне думе.

Државна дума је на пленарној седници 20. јуна прошле године усвојила резолуцију о спровођењу парламентарне истраге о злочинима кијевског режима над децом.

Савет Федерације је на седници 21. јуна усвојио резолуцију о подршци иницијативи за покретање парламентарне истраге. Комисија је укључивала 13 чланова Савета Федерације и 13 посланика Државне Думе.

СЕНКА ЗЕЛЕНСКОГ ИЛИ ВЛАДАР ИЗ СЕНКЕ? Ко је Андреј Јермак, најутицајнији човек у Кијеву?

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА