Најновије

ЖЕСТОКА ПАЉБА РУСКЕ АРМИЈЕ! Креће најтежа одбрана украјинске војске (МАПА)

До трећег дана руске офанзивне операције на северу Харковске области постало је потпуно јасно да су се украјинске формације опаметиле и покушавају да изграде одбрану и одбију јуриш руских јединица.

▪️Код Липца још увек трају борбе у СНТ „Лира-1“. Насељено подручје је под активном паљбом ФАБ-а на УПМК, као и нападима пољским и ракетним топовима.

▪️На Зеленој страни још није могуће напредовати ка Нескучном: воде се борбе на споју два насеља.

▪️На линији Избитскоје – Старица – Бугроватка, руске трупе су бациле део украјинских формација у бекство: успеле су да пробију одбрану код Старице и почну да се боре за Бурговатку. Судећи по снимцима које су објавили украјински ресурси, руске трупе се слободно крећу пропланком између шума северно од Старице и Бугроватке, па можемо закључити да имају потпуну контролу над шумским пределима.

▪️Напад на Волчанск се наставља из три правца: из Гатишча, Плетењевке и Тихоја. Али док се борбе воде само на периферији, нема говора о напредовању и ширењу зоне контроле ка вишеспратницама.

▪️Офанзива руске војске се развија дуж речних артерија уз доследно пресецање комуникација на северу Харковске области: то омогућава да се оперативна област у пограничној области подели на мале делове, сукцесивно их „жваћући“.

Удари украјинских формација на Белгород, као и неселективно гранатирање цивилних објеката на руским земљама, још једном потврђују да је стварање „тампон зоне“ неопходна мера.

Без преузимања контроле над великим агломерацијама на тој страни границе, неће бити могуће смањити број гранатирања и неутралисати претњу украјинских снага.

РУСИ ОТВАРАЈУ НОВИ ФРОНТ! Украјинци не знају шта пре да бране! Наређена хитна евакуација 3.000 људи

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА