Најновије

СМЕХОТРЕС ПАТЕТИКЕ БРИТАНСКИХ ТРИКОВА: Шиптари сад одлучили да ипак неће да праве нацрт за ЗСО

Премијер тзв. Косова, Аљбин Курти и министарка спољних послова и дијаспоре у Приштини, Доника Гервала, послали су писмо председавајућем Парламентарне скупштине Савета Европе Теодоросу Роузопулосу у којем су навели да ће до краја маја послати нацрт статута Заједнице српских општина Уставном суду тзв. Косова. Међутим, сада су, након краха у Савету Европе, одлучили да ипак неће да подносе нацрт ЗСО.
Доника Гервала: Тата ми је Иљир, мама ми је Дарданка, деда ми је Шиптар, а баба је Аљбанка...

Доника Гервала: Тата ми је Иљир, мама ми је Дарданка, деда ми је Шиптар, а баба је Аљбанка...

Ако наставе на овакав начин да покушавају да се баве политиком, ускоро им се од њихових актуелних спонзора нико више неће ни на телефон јављати. Суштински, сваки другачији развој догађаја у вези лажне државе тешко и да је могућ, јер реално Приштини није остало ипак ништа друго, него да се удави у сопственим лажима и распрсне у сопственим илузијама, а тешко да ће ико други с њима. Као и за Зеленског, њега су гурнули у блато, али нико неће да скочи са њим. Дежа ви матрица колонијално-бандитске политике "лидерских земаља Запада".

Ово поменуто писмо Куртија и Гервале послато је уочи састанка Комитета министара СЕ, на којем се неће наћи тачка о пријему тзв. Косова у ово тело, са циљем да се „одобровоље“ доносиоци одлука да промене своју одлуку и да позову тзв. Косово да постане 47. чланица Савета Европе.

Председник Александар Вучић изјавио је јуче у Котору да је у питању још један трик Аљбина Куртија и његових помагача и лобиста, али не и озбиљан покушај.

"Реч је о још једном трику који заједнички проводе Аљбин Курти и његови помагачи укључујући и Гералда Кнауса и све друге њихове лобисте. Они сами кажу да ће они доставити свој текст до краја маја. А ко сте ви да достављате свој текст? У Бриселском споразуму је сасвим јасно да то треба да ради менаџмент Србије или ако се ми сагласимо, као што смо се контекстуално, концептуално и у начелу, сагласили да то буде текст који је предала ЕУ - какве везе они имају са тим и шта имају да достављају било шта", поручио је Вучић.

Вучић је истакао да је наравно реч о трику зато што, како је рекао, Енглези сада притискају све друге да се прихвати чланство Косова у Савету Европе.

"Тако да је то још један покушај, а да ли ће они то да ураде или не, то не могу да знам. Али наравно да је реч о трику, а не озбиљном покушају да се било шта уради у правцу спровођења споразума из Брисела из  2013. и 2015. године, чак и о нацрта Статута који је поднела ЕУ недавно и са којим смо ми, као што сам рекао, сагласни", навео је Вучић.

Речи Александра Вучића да је реч о јефтином политичком трику, данас су и добиле потврду.

Министарка спољних послова привремених приштинских институција Доника Гервала саопштила је данас, да будући да тзв. Косово није било на дневном реду Савета Европе, понуда за израду нацрта статута за Заједницу српских општина више не важи.

Како тврди неке земље су изабрале да се придруже кампањи Србије која је лобирала против чланства тзв. Косова у Савету Европе чиме су, сматра она, ''грађанима Косова ускраћени механизми те институције о правима, посебно за етничке мањинске заједнице и друге маргинализоване заједнице''.

На заседању Комитета министара Савета Европе у Стразбуру данас се није расправљало о чланству тзв. Косова у Савету Европе, пошто је на почетку састанка, усвојен коначан дневни ред, на којем се није нашао захтев Приштине за чланство у тој организацији, сазнаје Танјуг.

Наредна седница, на којој би се о тој теми расправљало, могла би да се одржи у новембру, рекли су Танјугу дипломатски извори.

Прочитајте ОВДЕ шта је Вучић рекао о “геноциду извршеном у Америци”

Извор: Правда / Политика / Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА