Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ХИСТЕРИЧАН: САД нуде Украјини безбедносни споразум

Зеленски и Бајден ће безбедносни споразум потписати на самиту Г7.

Сједињене Америчке Државе су близу потписивања новог билатералног безбедносног споразума са Украјином како би попустиле тензије у односима Кијева и Вашингтона који су на најнижем нивоу од почетка Специјалне војне операције, пише "Фајненшел тајмс".

Споразум би био најзначајнији у низу договора које је Украјина склопила са земљама НАТО-а, а предвиђа дугорочну подршку, укључујући војну обуку, размену обавештајних података и економску помоћ.

Ова вест појавила се након што се сазнало да је Бела кућа тајно одобрила Кијеву да западним оружјем грађа мете на руској територији.

Фрустрација Владимира Зеленског била је евидентна ове седмице када је Зеленски критиковао одлуку америчког председника да уместо одласка на мировни самит 15-16. јуна, води предизборну кампању.

"Удаљени смо више него икада од почетка рата. Веома је, веома напето", рекао је за "Фајненшел тајмс" један високи украјински званичник.

Сада се очекује да ће неколико дана пре самита Зеленски и Бајден потписати билатерални безбедносни споразум на маргинама састанка Г7 у Италији следећег месеца, рекли су амерички званичници за ФТ.

Зеленски је, наводно, "емотиван и нервозан" због ситуације на терену и страхује да Вашингтон жели да почне преговоре са Русијом. Он "мисли да они желе да се рат заврши пре избора", рекао је неименовани високи украјински званичник.

Други званичник Кијева користио је реч "параноја" описујући ситуацију у канцеларији Зеленског протеклих месеци. Отуда и меморандум послат влади у ком је критиковао Бајдена и кинеског лидера Си Ђинпинга што неће присуствовати његовом мировном самиту у Швајцарској.

Неколико чланова кабинета Зеленског брине да ће његово "хистерично" понашање испровоцирати Белу кућу.

"Како ви кажете у Америци? Не гризи руку која те храни", прокоментарисао је један украјински званичник.

РУСИ КИДАЈУ У ХАРКОВСКОЈ ОБЛАСТИ: Украјинци побегли чак 9 километара у дубину!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube