Најновије

ЦИНС ТВРДИ: Сукоб интереса и коруптивно деловање - Флекенштајнова фирма радила за СНС!

Кнут Флекенштајн, немачки политичар и један од представника ЕУ у дијалогу власти и опозиције у Србији, током свог ангажмана на тој функцији 2021.-2022. године, у исто време је добијао новац од Српске напредне странке преко консултантских уговора за његову компанију, објавио је ЦИНС. Иначе, СНС је 2022. године потрошио 400 хиљада евра, односно, 48 милиона динара, на обуку свог страначког кадра и чланства. ЦИНС наводи Немце и Британце, а Флекенштајн је партнер у једној од компанија која је радила са СНС.
ЕУ - толико тога заједничког...

ЕУ - толико тога заједничког...

Компанија у којој је Флекенштајн партнер добила је уговор у вредности од 40 хиљада евра, наводи ЦИНС (Центар за истраживачко новинарство).

Њихово истраживање показује како је СНС 2022. године платио нешто мање од 40 хиљада евра консултантске услуге немачкој фирми у којој је Флекенштајн и у то време био један од партнера. Аналитичар немачког огранка организације Транспарентност Микаел Румегу Рувел (Mickael Roumegoux Rouvelle) каже да овај случај буди сумње, јер је Флекенштајн био представник Европске уније у дијалогу од 2019. до 2022. године.

„Ако је пружао консултантске услуге СНС-у 2021. и 2022. године или био укључен у добијање консултантског уговора за своју компанију, то би био сукоб интереса“, каже Рувел.

ЦИНС је пронашао још једну фирму са којом су напредњаци сарађивали те године. Реч је о компанији из Лондона блиској тамошњим конзервативцима чији се један од власника хвалио да је радио кампању и за Бориса Џонсона, пише Нова.рс.

Прочитајте ОВДЕ шта је Вучић рекао у обраћању патријарху и владикама

Извор: Правда.рс / Нова.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА