Најновије

ШТА ЈЕ ВУЧИЋ ЗАПРАВО ОДГОВОРИО ДОДИКУ: Додик о "разилажењу РС са БиХ" - Вучић о "интегритету БиХ"

Председник Србије, Александар Вучић рекао је, реагујући на изјаву председника Републике Српске Милорада Додика о могућем „разилажењу“ РС са Босном и Херцеговином, да ће Србија поштовати интегритет БиХ, али да неће дозволити кршење Дејтонског споразума.
Вучић и Додик

Вучић и Додик

На питање новинара о изјави Додика, да ће РС кренути са „разилажењем“ са другим ентитетом Босне и Херцеговине, као и његовом најављеном захтеву Вучићу да га у томе подржи, Вучић је данас изјавио да је став Србије да „признаје БиХ као међународно признату државу, њен територијални интегритет и територијални интегритет РС у оквиру БиХ и тражи поштовање Дејтонског мировног споразума“.

Ипак, додао је да је подношење овакве резолуције „брутално кршење Дејтонског мировног споразума“.

Рекао је да је и са председником Додиком разговарао само о његовом путу у Русију и о померању „Васкршњег сабора“ како би се заједнички донеле одлуке након изгласавања резолуције о Сребреници.

Додао је да има много тема које су важне у односу Србије и РС, као и да је од суштинског значаја заштита ћириличког писма, српског језика и сарадња у области културе и економије.

На крају, још једном је упитао „наше америчке партнере“ зашто подржавају „гажење Дејтонског споразума“ и рекао да му не треба објашњење адвокати из „њихових Сарајева, Загреба, Приштине, Подгорице“.

Прочитајте ОВДЕ шта Борко Стефановић поручује опозицији која излази на изборе

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА