Најновије

ХАКОВАНЕ УКРАЈИНСКЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ! Емитована Парада победе из Москве (ВИДЕО)

Хакери су хаковали сателитске украјинске телевизије „Старлајтмедија“ (StarLightMedia) и „Интер“ и емитовали су пренос Параде победе из Москве, пише портал „Детектор медија“, позивајући се на Национални савет Украјине за телевизију и радио.

Како се наводи, парада са Црвеног трга емитована је на поменутим телевизијама од 10.00 до 10.18 часова по локалном времену, након чега су канали прешли на ИПТВ – другачији начин пријема сигнала.

Истиче се да ће се украјински Национални савет због тога обратити специјалном одељењу УН – Међународном савезу за телекомуникације.

Одески телеграм канал „Одеса инфо“ саопштио је у 10.10 часова да се парада емитује „на свим каналима“.
Украјински лист „Страна“ је у међувремену саопштио да кабловски канали у Одеској области у Украјини емитују Параду победе на Црвеном тргу. Прецизирано је да су канали хаковани.

Емитовање руских ТВ канала забрањено је у Украјини од септембра 2014. године. У јуну 2023. године украјински лидер Владимир Зеленски потписао је закон о преношењу прославе празника Дана победе са деветог на осми мај.

Руси хаковали украјинске сајтове

Руски хакери хаковали су више од сто сајтова широм Украјине на којима су објавили честитку поводом Дана поведе, као и цитат председника Русије Владимира Путина о братству руског и украјинског народа, рекао је за Спутњик један од чланова хакерске групе „Килобајт V“.

Како је прецизирано, углавном се ради о сајтовима универзитета и школа.

„Данас су руски хакери на сајтовима украјинских образовних институција успешно честитали ученицима и студентима наш заједнички празник – Дан победе“, рекао је наш саговорник.

Хакери објашњавају да нису ометали рад сајтова, само су на почетним страницама објавили фото колаж са скраћеним цитатом Путина: „Ми смо увек – и ви знате мој став – украјински народ сматрали братским народом. И сада тако мислим. Ово што се дешава је трагедија, наша заједничка трагедија! Али то није резултат наше политике“.
На сајтовима је осванула и честитка поводом Дана победе:

„Драги Украјинци, наши дедови су се борили раме уз раме против фашизма. Данас је дан наше заједничке победе. Срећан 9. мај! Срећан Дан победе!“.

Хакери су такође позвали све украјинске војнике, који не желе да умиру за кијевски режим, да се преко одређене радио фреквенције повежу са руским снагама и да се договоре како да се предају.

УПОЗОРЕЊЕ ИЗ ЛОНДОНА! САД спремају војну интервенцију у Украјини: Рат са Русијом почиње на јесен?!

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240520145956cdff3dec