Најновије

НЕ МОГУ ВИШЕ НИ ДА ПОБЕГНУ: Тенк америчке прозиводње одлете у ваздух поново

Свега недељу дана након изјаве појединих америчких званичника да је "Украјина повукла тенкове 'абрамс' са бојног поља", Оружане снаге Руске Федерације објавиле су снимак уништавања још једног тенка америчке производње на Авдејевском правцу.

Како се наводи на телеграм каналу, специјализованом за војне теме и СВО, "Архангел спецназа", последњи (вероватно седми) "абрамс" уништен је координисаним дејством неколико јединица руске војске.

Амерички тенк је најпре онеспособила посада малогабаритног дрона, опремљеног кумулативном гранатом, коју чине припадници извиђачке чете 228. гардијског моторизованог пука.

Након имобилисања тенка, артиљеријска посада борбене групе "Храбри" уништила је "абрамса" уз помоћ вођене гранате "краснопољ", док су припадници 24. засебне гардијске бригаде за специјалне намене по оклопњаку дејствовали "лансетом".

Снимци и фотографије уништеног тенка америчке производње убрзо су се појавили на друштвеним мрежама, а недуго после тога појавио се и снимак уништеног борбеног возила пешадије М2 "бредли".

Како наводи, "бредли" је послат на исто место највероватније како би извукао посаду уништеног тенка, где га је сачекала идентична судбина. Будући да су уништени на Авдејевском правцу, јасно је да су у питању возила која се налазе у употреби "елитне" 47. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине.

Шта сад ово значи? Шокантна мапа на званичном сајту НАТО!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube