Најновије

ШАХОВСКИ ТУРНИР "ПЕП 2017": Милош Рогановић максимално, велика победа Јоване Ерић

Интернационални мајстор Милош Рогановић (Јелица ПЕП) наставља са сјајним играма. Трећом узастопном победом на турниру постао је све ближи циљу и освајању норме за велемајстора, једине која му недостаје. За то му је потребно још 4,5 поена из 7 партија. Овога пута је савладао ФИДЕ мајстора Алп Туну из Турске.

Шаховски турнир (Фото: Правда)

Велико изненађење је направила женски интернационални мајстор Јована Ерић (Јелица ПЕП) победивши велемајстора Александра Ковачевића (Новосадски ШК). Јована је до сада освојила 1,5 поена и њој за женску велемајсторску норму недостаје 3,5 поена из 7 партија.
Прорадио је и интернационални мајстор Марко Ненезић (Јелица ПЕП) који је био бољи од ФИДЕ мајстора Бахадир Озена (Турска). 

У клупском дуелу велемајстора Бобана Богосављевића и Вук Ђорђевића победу је однео искуснији Богосављевић. У неизвесној позицији Ђорђевић прави одлучујући превид и беспотребно даје два скакача за топа. Неочекивани поклон Богосављевић је прихватио и партију сигурно привео крају.
Велемајстор Бранко Дамљановић је победио ФИДЕ мајстора Јадранка Пленчу (Хрватска), а Никола Потпара (Црна Гора) је био бољи од друге учеснице на турниру Аделе Великић (Јелица ПЕП).

Ремијем су завршене партије Борис Маркоја (Словенија) – Милан Драшко (Црна Гора), Душан Чоловић (Младост – Лучани) – Михајло Радовановић (Јелица ПЕП), Лука Драшковић (Црна Гора) – Милован Ратковић (Нафтагас – Елемир) и Дениз Озен (Турска) – Иван Мартић (ШК Београд). Посебно је било занимљиво у партији Озен – Мартић где ће само компјутери рећи завршну реч. На табли су остали само краљеви и реми је склопљен у 77. потезу.
Шест одлучених партија и четири ремија биланс су данашњег трећег кола.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА