Најновије

ХАКОВАН ЕПЛ: Може откуп и у Биткоинима

Наводно, 7. априла ће бити избрисано преко 200 милиона клауд налога корисника Епл уређаја.
Хакерска група из Турске тврди да има приступ за преко 300 милиона налога које ће избрисати 7. априла, објавили су на Твитеру. Група захтева откуп од 75.000 долара у "Биткоин" или некој другој крипт валути, а прихватају и 100.000 долара у виду необележених Епл АјТјунс поклон картица.
ИТ портали објавили су да су хакери контактирали сајт "Motherboard" с доказима који укључују видео, снимке екрана и дјелове мејлова у којима су вршили преписку са Епл техничким особљем, како би потврдили своју причу.
Кратак видео снимак, који је објављен на Јутјуб мрежи, наводно, приказује како хакери пролазе кроз десетине налога до којих су дошли хаковањем. Епл је одбио да коментарише овај случај, али су извори упућени у причу одали да је компанија запретила хакерима да целу ствар даље прослеђује полицији и судству.
Ова хакерска група убрзо након што се објавила прича покренула је Твитер налог и отворила посебну мејл адресу за комуникацију са новинарима, како би могли да прошире своју причу што даље. Док се у страним ИТ медијима барата бројком од 300 до чак 600 милиона хакованих налога, хакери тврде да ће 7. априла обрисати 200 милиона налога.
Да ли ће се брисање налога заиста десити остаје нам да видимо, 7. април само што није, а до тада ће сигурно бити нових вести о овоме.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА