Најновије

Ракете „запарале“ небо: Руска Балтичка флота напала непријатеља (ВИДЕО)

Бродови ратне морнарице РФ извели су војну вежбу на отвореном мору у којој су применили крстареће ракете.

Ракете „запарале“ небо (Фото: Јутјуб)

Балтичка флота је извршила напад на условног непријатеља под будним оком ратне морнарице снага НАТО-а из Пољске, Швајцарске и Немачке.
Мали ракетни брод „Кузњецк“ је крстарећим ракетама „Термит“ извршио напад на нову фрегату „Адмирал Макаров“. Посада фрегате је успешно одбила напад, а успут је претрпела и мали страх, што се може чути и на видео-снимку.
По речима војног аналитичара листа „Известия“ Алексеја Рама, посади није претила никаква опасност. „То су били маневри у којима се дете супротставило Голијату, тј. ракетни бродић је напао нову фрегату која је неколико пута већа од њега и спада међу најмодерније бродове Балтичке флоте“, рекао је експерт.
Морнари су у војној вежби применили противбродске крстареће ракете чији је домет 100 километара и системе бродске противракетне одбране, као и брзометна артиљеријска оруђа калибра 30 и 60 милиметара.
Мали ракетни брод „Кузњецк“ пројекта 12411Т наоружан је артиљеријским оруђем АК-176 калибра 76 милиметара, а има и четири лансера за противбродске ракете „Термит“ и четири преносна ракетна система „Стрела-3“.
Фрегата „Адмирал Макаров“ пројекта 11356 има осам лансера за крстареће ракете „Калибар-НК“, као и противваздушни ракетни систем „Штиљ“, који је успешно пресрео ракету упућену према броду.
Поред тога, брод поседује и артиљеријско оруђе А-190 калибра 100 мм чији је домет 20 километара.
ОВДЕ погледајте зашто су руске ракете најбоље на свету.
Извор: Руска реч

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА