Најновије

Традиционални шаховски сусрет универзитетских репрезентација Мађарске и Србије

Традиционални сусрет Универзитетских репрезентација Мађарске и Србије одржан је данас у КЦ "Студентски Град". На 11. традиционалном сусрету победила је екипа из Србије резултатом 5:3, док је у брзопотезном шаху (5 минута плус 2 секунде) одиграно нерешено.

др Душан Цогољевић се обраћа такмичарима (Фото: Правда)

Екипу из Србије сачињавали су студенти Високе школе за пословну економију и предузетништво (ПЕП).  Турнир је отворио др Душан Цогољевић оснивач Високе школе за пословну економију и предузетништво (ПЕП), док је први потез повукао вођа  мађарског тима Грин Ђерђ. Турнир се организује у сарадњи са Удружењем "Гардош" из Земуна чији је председник Ласло Вадлаве. 

На првој табли на којој су играли Бобан Богсављевић против Михок Оливера резултат је био 0,5:1,5, на другој табли Марко Ненезић је победио Баги Мате резултатом 1,5:0,5. Милош Станковић је на трећој табли победио 2:0 Грим Даниела, док је Адела Великић играла нерешено 1:1 са Јухаш Барбаром. Укупан скор 5:3 за Србију.

Дружења универзитетских репрезентација организују се од 2010. године, а последњих неколико година игра се два пута годишње, по једном у Београду и Будимпешти. Покровитељ овог турнира била је Висока школа за пословну економију и предузетништво (ПЕП) чији су студенти познати по бројним спортским успесима на домаћим и међународним турнирима.

ВШ ПЕП је генерални спонзор најуспешнијег шаковског клуба у Србији "Јелица ПЕП" из Горачића. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА