Најновије

ОТКРИВЕН ПЛАН: Еди Рама ће запалити југ Србије!

„Рама је наш председник.“ „Прешево је природни део велике Албаније.“ „И у Тирани мисле да је захвалница коју је Вучић добио од општине Прешево скандал...“

Еди Рама (Фото: Синхуа)

Ово су само неке од изјава које су током претходних недеља могле да се чују од албанских политичара са југа Србије, тако да је више него очигледно да је све што су изговорили у претходном периоду написано негде другде, тачније у Тирани.
У овом тренутку актуелни албански премијер Еди Рама „успешно приводи кризу у Македонији крају”, албанске заставе су надјачале македонске у канцеларији председника Собрања, а ако му и то довољно не дигне рејтинг пред јунске изборе, следи нови паклени план, који се овога пута тиче југа Србије.
- Нема сумње да управо Рама стоји иза свих турбуленција које се дешавају у последњих неколико недеља и оштрих изјава Тачија, Харадинаја, Муслијуа... Истовремено се буде и некадашњи припадници ОВПМБ-а (Ослободилачка војска Медвеђе, Бујановца и Прешева), чији су се команданти састали с познатим терористом Шефћетом Муслијуом 18. априла у Гњилану. С друге стране, наше службе све то добро прате и тешко да било шта може да их изненади у овом тренутку, што наравно не значи да неће покушати. Према нашим сазнањима, иза свега стоји албански премијер Еди Рама, коме је потребна криза у региону како би пред домаће изборе подигао себи рејтинг и ту наступио као неки велики спасилац Албанаца. Због тога је спреман да жртвује све, па и албанске политичаре на југу Србије, које је спреман да искористи за прављења хаоса - каже извор из српских безбедносних кругова.
С друге стране, према речима каријерног дипломате Зорана Миливојевића, очигледно је да се све дешава организовано.
- Од изјава Раме до Тачија и Муслијуа, дешавања у Македонији и „тиранске платформе“, све је то добро организовано. Албански фактор користи ову ситуацију да појачаним активностима на ивици радикализма покрене процес у корист обједињавања, како они кажу, албанског националног простора. И наравно да све што се дешава има и унутрашњу димензију, да се тиче избора на Косову и у Албанији, али тешко да тамо има велике разлике између власти и опозиције јер сви желе велику Албанију, и природно је да желе да заоштре ситуацију у овом тренутку. С друге стране, ми смо будни, српске службе и политика, и ту је све покривено. Неко би могао да покуша да направи хаос, али не верујем да има неке шансе да успе у томе на штету Србије. Наравно, уколико би се ситуација на Балкану генерално заоштрила и уколико би избили отворени сукоби у Македонији уз подршку страних фактора, ситуација би могла да ескалира и на југу Србије, али искрено верујем да наше службе то могу да спрече - навео је Миливојевић. Погледајте ОВДЕ шта Американци сада мисле о расподели снага на Балкану. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је изгледао састанак Едија Раме и Вучића:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА