Најновије

Погледајте какву поруку је Србија упутила амбасадорима западних земаља због "велике Албаније"!

Србија је уручила амбасадорима чланица ЕУ "нон пејпер" са четири захтева поводом тензија у региону и "легитимизације пројекта велике Албаније".

Велика Албанија (Фото: Јутјуб)

Документ је подељен на састанку амбасадора са министарком задуженом за европске интеграције Јадранком Јоксимовић и шефом Канцеларије за КиМ Марком Ђурићем.
У документу се, износе четири захтева, а први је да да релевантни међународни актери осуде агресивну реторику која гура Западни Балкан у нове сукобе и поделе.
Затим се захтева наставак дијалога Београда и Приштине, избалансирано мирно политчко решење за кризу у Македонији и уважавање међународних норми у погледу поштовања територијалног интегритета и суверенитета међународно признатих држава. 
У документу се, између осталог, наводе и најекстремније изјаве албанских политичких лидера од почетка године. 
Исти папир, како сазнају Новости, Ђурић ће наредне недеље уручити и шефу УНМИК-а на КиМ Захиру Танину са захтеву да га проследи генералном секретару УН Антонију Гутересу. 
Иначе на састанку су били амбасадори готово свих чланица ЕУ, укључујући и пет дрзава које нису признале Косово и Метохију. 
Лист наводи да су позиције ЕУ највише образлагали француска амбасадорка Кристин Моро, немачки амбасадор Аксел Дитман и представник ЕУ Оскар Бенедикт, а на аргументе Јоксимовићеве и Ђурића о агресивном наступу Албанаца и потреби за већим ангажовањем Брисела, дипломате ЕУ су одговарале да све стране треба да смире страсти и да је циљ мир и стабилност у региону, додаје лист. Погледајте ОВДЕ како изгледају три паклена сценарија за Македонију. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте какав ауто пут је изградила Албанија:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА