Najnovije

"U Srbiji imamo iranski scenario, samo umesto Ajatole, imamo Vučića koji laže"

Broj umrlih od koronavirusa u Iranu tri puta je veći od zvaničnih podataka koje objavljuje tamošnja vlada, pokazuje istraživanje Bi Bi Si-ja na persijskom. Kako se prema građanima i koronavirusu ponaša vlast i Krizni štab, nismo daleko od toga da i nas pogodi ovakav scenario, pogotovu jer su brojevi umrlih i zaraženih skrivani, a korona j već dva puta pobeđena, kako je saopštio SNS prvi put, a Aleksandar Vučić drugi put.

Vučić (Foto: pixabay. com/ Jutjub)

- Rekoh vam ja, Iranski scenario. Samo umesto Ajatole, imamo Vučića koji laže - napisao je na svom Tviter profilu  Raša Karapandža, redovni profesor i šef katedre za finansije na EBS Univerzitetu u Vizbadenu.

Prema podacima iz iranske Vlade, od kovida-19 u toj zemlji je do 20. jula umrlo više od 42.000 ljudi, dok je ministarstvo zdravlja zvanično saopštilo da je umrlo 14.405 osoba. Broj zaraženih skoro je duplo veći - 451.024 u odnosu na zvaničnih 278.827 inficiranih osoba. 

Iran je jedna od najpogođenijih zemalja epidemijom koronavirusa. Poslednjih nedelja suočava se sa rastom brojki zaraženih i umrlih na dnevnom nivou. Prema listama i medicinskim zapisnicima u koje je Bi Bi Si imao uvid, prva smrt od posledica koronavirusa u Iranu zabeležena je 22. januara. To je skoro mesec dana pre prve zvanično potvrđene smrti od kovida-19 u Iranu.

Od početka epidemije bila je upitna verodostojnost zvaničnih brojki.

Mnogi regionalni lideri i stručnjaci ranije su ukazivali da se brojevi na regionalnom i nacionalnom nivou ne uklapaju. Tako je i u Srbiji, gde narod ne veruje zvaničnim brojkama, a retki mediji, koji nisu pod kontrolom Aleksandra Vučića, nekoliko puta su već dokazivali da brojke koje servira vlast nisu tačne.

Stvarni brojevi zaraženih i umrlih verovatno su veći od zvaničnih podataka , a najčešći razlog je nedovoljno testiranje. U Srbiji - izlazak na izbore 21. juna.

Pogledajte OVDE pogodak u najveći teroristički magacin u Idlibu, sve je gorelo.

Izvor: Bi Bi Si

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA