Najnovije

MRKA POČASNI VOĐA OPOZICIJE! Preuzima kormilo od Dragana Đilasa

Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić nameće se za novog vođu opozicije, funkciju na koju sada pretenduje Dragan Đilas, tvorac koalicionog Saveza za Srbiju.

Mrkonjić (Foto: Jutjub)

Poput Dragana Đilasa, Boška Obradovića, Saše Jankovića i Vuka Jeremića, Mrkonjić je opleo po vlasti, u kojoj je i njegov SPS, jer je nezadovoljan zbog izmeštanja beogradske Glavne železničke stanice.

- Da se ja pitam, ne bih gasio Glavnu železničku stanicu i izmeštao vozove dok se ne dovrši i kompletira stanica Prokop. Zašto se odugovlači sa završetkom tih projekata, treba pitati vladajuću strukturu - izjavio je Mrkonjić.

Počasnom šefu SPS podrška je stigla od stranačke koleginice i ministarke Slavice Đukić Dejanović, dok ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović i zamenik gradonačelnika Goran Vesić pitaju bivšeg ministra saobraćaja zašto punih deset godina nije završio Prokop.

Mrkonjić: Đilas je stručnjak

Milutin Mrkonjić je u januaru ove godine izjavio da je uvek spreman da sarađuje sa svakim od dokazanih stručnjaka, pa tako i sa Draganom Đilasom.

- Mislim da je on stručnjak. Ne znam detalje kako je vodio grad, ja sam bio ministar saobraćaja, ali smo dobro sarađivali. U krajnjem slučaju "kineski most" je bio rezultat te saradnje - rekao je Mrkonjić pre pola godine.

Šta si čekao dosad

Mrkina stranačka koleginica ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović smatra da ga treba poslušati.

- Ovo nije pitanje politike, već struke, i njime treba da se bave stručnjaci. Mrkine savete kad se radi o ovakvim stvarima treba čuti jer je on jedan od eminentnih stručnjaka u ovoj oblasti - kaže Dejanovićeva.

Na napade funkcionera SPS žestoko je odgovorio Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, i uzvratio pitanjem.

- Zašto ga ti nisi završio još pre 10 godina? Kako se Mrkonjić uopšte usuđuje da priča o Prokopu kad je još 2008. potpisao ugovor sa Đilasom i rekao da će do 2010. sve biti gotovo? Danas je 2018. i sve što je urađeno na tom projektu uradili smo mi. Imao je 100 puta priliku da ga završi, a nije. Mrka je voleo da se slika i da potpisuje papire, ali apsolutno ništa nije uradio - kaže Vesić.

On ističe da ova gradska vlast radi punom parom.

- Uradili smo dve pristupne saobraćajnice iz Bulevara kneza Karađorđevića, a sledeće godine ćemo završiti još dve sa auto-puta. Sve što je do sada urađeno na Prokopu završeno je u vreme dok je Aleksandar Vučić bio premijer - naglašava Vesić.

Politička amnezija

Sa njim se slaže i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, koja je ocenila da su izjave bivšeg ministra i gradonačelnika Beograda Milutina Mrkonjića i Dragana Đilasa o novoj železničkoj stanici Centar tragikomične i prepune političke amnezije.

- Kada izmeštanje železničke stanice kritikuju Mrkonjić i Đilas, koji su se pre 10 godina obavezali da će stanicu Prokop da završe do 2010, kako da ih ne pitate: "Pa što je, drugovi i gospodo, niste završili?!" Ipak, kad vidimo kako je propao jedini izgrađeni Mrkonjićev auto-put, pun gline, koji ide iz njive u njivu, možda je i bolje što njih dvojica ništa nisu radila. Držite se estrade i 'Velikog brata', to vam bolje ide - savetuje Mihajlovićeva.

Centar radi od 1. jula

Nova železnička stanica Centar biće spremna da 1. jula prihvati sve građane koji koriste železnicu i putnici će imati sve što im je potrebno za dolazak i odlazak sa stanice.

- Nova železnička stanica Centar (Prokop) udaljena je samo 1.000 metara vazdušnom linijom od centra grada - istakla je ministarka Zorana Mihajlović.

Kampanju protiv izmeštanja železničke stanice započeo je bivši gradonačelnik Dragan Đilas, koji je pre nekoliko dana na svom Tviter nalogu napisao:

- Ukidaju železničku stanicu zbog ludila jednog čoveka i njegovih Arapa, a da pre toga nisu napravili drugu. Topčider je stanica koja ne može da primi ni 100 putnika, a oni ih tamo preusmeravaju. O nedostacima Prokopa da ne govorimo. Nebriga za građane je pravo obeležje ove vlasti!

Rusija proizvela projektil koji se može koristiti i kao raketa i kao avio-bomba. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Mrkonjić u “Novom jutru”

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA