Najnovije

ĐURIĆ NAKON TERORA NA KOSOVU PORUČIO: Ukoliko Srbe ne oslobodite do večeras, evo šta će se dogoditi!

Pripadnici specijalnih snaga tzv. kosovske policije upali su u prostorije Kulturno-prosvetnog centra "Božidar Mitrović Šandor" u Šilovu, kod Gnjilana, i u toj akciji priveli trojicu Srba.

Đurić (Foto: Kacelarija za KiM)

Tim povodom, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić održao je vanrednu konferenciju za novinare danas u 12 sati u zgradi Vlade Republike Srbije.

- Desilo se potpuno suprotno od svega onoga što je dogovoreno na sastanaku kada je dogovoreno jasno i nedvosmisleno da se ovakve stvari više neće dešavati, da će se Albanci ponašati sa poštovanje. Ovaj napad pokazuje da je dogovor pogažen. Naša poruka je oda ovi ljudi moraju odmah da budu oslobođeni. Ukoliko do večeras ne budu oslobođeni , naša poruka je da dijaloga neće biti i to neće biti dugo vremena. - poručuje Đurić.

Kako navodi RTS, privedeni su načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Gnjilanu Jovan Denić.

Stojkovića i Denića su pripadnici policije prethodno ispitivali u prostorijama Kulturno-prosvetnog centra "Božidar Mitrović Šandor" u Šilovu.

Priveden je i Nenad Stojanović (1974), po zanimanju automehaničar, zaposlen pri Vojsci Srbije u Vranju, koji je kako prenosi RTS, uhapšen jer je navodno vršio pritisak na srpske pripadnike Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) da napuste tu službu.

Akcija je pocela rano jutros kada su pripadnici specijalne policije blokirali kuće načelnika okruga i direktora službe za zapošljavanje u Gornjem Kuscu i počele pretres, preneli su očevici reporteru RTS-a.

Prema navodima žitelja tog sela, oko šest časova pojavilo se najmanje 10 policijskih džipova sa tridesetak maskiranih policajaca naoružanih dugim cevima.

Novinarima je zabranjeno snimanje događaja.

CIA objavila dragoceni dokument o Brozovoj smrti. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Đurić: Đilas, Jeremić i drugi slabe našu poziciju u dijalogu po pitanju KiM

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA