Najnovije

ĐURIĆ: Šta smeta opoziciji i njenim mentorima

BEOGRAD - Takozvanoj srpskoj opoziciji, odnosno njenim mentorima i prištinskim saveznicima, smeta stabilna i dostojanstvena Srbija, koja sebi ne može da priušti još jedan politički i ekonomski cunami u vidu Đilasa, Jeremića i Obradovića, poručio je direktor vladine Kancelarije za KiM, Marko Đurić.

Đurić (Foto: Jutjub)

U autorskom tekstu za Kurir pod naslovom "Šta smeta opoziciji i njenim mentorima", Đurić piše da se u proteklih nekoliko godina, zahvaljujući državotvornoj politici SNS i razumevanju građana, Srbija teškom mukom izdigla iz ponora u koji je dovedena za vreme vladavine bivšeg režima.

"Na ivicu propasti doveli su je isti oni koji se danas izdaju za lidere srpske pozicije. Oni danas tvrde da je Srbija pretpolitičko društvo, da su njeni građani politički neosvešćeni, a da je SNS, iako uživa najveću podršku u istoriji moderne srpske demokratije, uzurpator vlasti", naveo je Đurić.

Srbija i njeni građani su sve samo ne to i upravo je to izvor frustracije i besa Đilasa, Jeremića i Obradovića, konstatuje Đurić.

Da je Srbija pretpolitičko društvo, a njeni građani skloni manipulaciji, oni bi, ističe Đurić, mogli da se nadaju da će im gresi iz prošlosti biti zaboravljeni, da će se na talasu tog zaborava ponovo dočepati vlasti i nastaviti da udovoljavaju svojoj neutoljivoj pohlepi.

"Posto su upravo zahvaljujući političkoj zrelosti građana, na svim izborima bili osujećeni, dočepali su se jedine teme za koju veruju da im pruža šansu za politički opstanak, a to je Kosovo i Metohija", piše dalje Đurić.

U svojoj beskrupuloznosti su čak, kaže šef vladine Kancelarije za KiM, odlučili da na sopstvenu državu i njenu borbu za nacionalne interese u pokrajini udare u sinhronizovanom sadejstvu s Prištinom.

"Oni zajedno žele propast Srbije, jer u tome i oni i njihovi zajednički mentori vide šansu za ostvarivanje svojih interesa", naveo je.

Sada kada, kako kaže, svaka zverka pokazuje svoj trag, sasvim je jasno šta je to što smeta tzv. srpskoj opoziciji, odnosno njihovim mentorima i prištinskim saveznicima.

"Smeta im snažna, suverena i ekonomski konsolidovana Srbija. Smetaju im otvorene fabrike i putna mreža, smeta im obnavljanje naše namenske industrije i opremanje naše vojske i policije, ukratko, smeta im stabilna i dostojanstvena Srbija. I sve to, naravno, ne čine zato što su korifeji demokratije i ljudskih prava", ističe Đurić.

Oni, kaže, žele da svoju zemlju vrate u polukolonijalni status, a da oni kao guverneri i realizatori tuđih interesa ponovo dobiju pravo da upravljaju životima, da otimaju i da se bogate.

"Srbija sebi ne može da priušti još jedan politički i ekonomski cunami u vidu Đilasa, Jeremića i Obradovića. Naša zemlja takvu pošast ne bi preživela i građani to veoma doro shvataju", naveo je Đurić u autorskom tekstu za Kurir.

Otkriveno zašto se Alijansa plaši susreta Putina i Trampa. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Đurić: Đilas, Janković i Jeremić žele da profitiraju na pitanju KiM

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA