Najnovije

BELORUSKI AMBASADOR POTVRDIO: Lukašenko šalje Srbiji "migove"

Beloruski ambasador u Beogradu Valerij Briljov potvrdio je da će predsednik ove države Aleksandar Lukašenko isporučiti Srbiji četiri aviona 'mig 29' čim njihova modernizacija bude završena!

Ilustracija (Foto: RIA)

Briljov podseća da su Beograd i Minsk ovu isporuku dogovorili u februaru ove godine u okviru vojnotehničkog sporazuma dve države.

- Kao što znate, u februaru ove godine Belorusija je u okviru vojnotehničke pomoći dala Srbiji četiri višenamenska lovca 'mig 29'. Po mom mišljenju, ta tema je iscrpno pokrivena u srpskim medijima i svi su mogli da zadovolje radoznalost. Ne ulazeći u detalje, mogu da kažem da se u Belorusiji trenutno radi na modernizaciji tih mašina i da sve teče po planu. Letelice će biti isporučene u roku koji usaglase dve strane - rekao je ambasador za RTS.

Prema njegovim rečima, narodi Srbije i Belorusije osećaju bliskost i uvek su spremni da jedan drugom pomognu kada zatreba.

- Dovoljno je spomenuti činjenicu da je za vreme žestokog bombardovanja Srbije 1999. godine predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko bio jedini šef države ne svetu koji je došao da poseti srpski narod i iskaže solidarnost. U tome i jeste smisao istinskog bratstva među narodima i zemljama, ma koliko ih kilometara i granica delilo - podvlači Valerij.

Samardžić tvrdi da će Vučić tražiti nešto da dobije da ubeđuje javnost da je to dovoljno. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA