Najnovije

GOVEDARICA UDARIO NA DODIKA: "On je pokušao da uvuče i Vučića u svoje probleme”

Komentarišući jučerašnji sastanak kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, član Predsedništva SDS Vukota Govedarica je istakao „da je sastanak protekao u jednom neuspelom pokušaju Milorada Dodika da zbog interesa svoje političke partije u velike probleme uvuče i Republiku Srpsku i Srbiju.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

– Na žalost, Dodik se ponaša kao neko ko je izgubio razum i on je spreman da zbog neformiranja Saveta ministara izazove konfliktno stanje ne samo u BiH, već bi celi region uvukao u problem – kaže Govedarica za Istokrs.

S druge strane predsednik Srbije, dodaje Govedarica je shvatio da bi „đavo mogao odnijeti šalu“ i poslao je, napominje, dijametralno suprotne poruke u odnosu na Dodika.

- Pozvao je na suzdržanost znajući da ovo nije pitanje neke bezvredne i nesprovodive deklaracije već je po srijedi Dodikovo nezadovoljstvo zato što ne može da ovlada državnim strukturama vlasti. On je zbog svoje konfliktne politike postao politički nepoželjan partner i problem za svakog – rekao je Govedarica.

On je dodao da neprincipelni pozivi koji dolaze iz SNSD da se SDS povuče iz Saveta ministara su nedobronamerni i predstavljaju manipulaciju javnosti.

– SDS ne da neće, već se ne može povući iz Saveta ministara, Ukoliko bi se to desilo, srpska mesta bi, kako kaže, popunili zamenici koji su Bošnjaci i Hrvati i u tom slučaju ANP, koji je jedina i stvarna prepreka formiranja nove državne vlasti, ekpresno bi otišao u Brisel. Prema tome, u pitanju je taktika SNSD kako da se dokopa Saveta ministara, a nikako bojazan od neke nesprovodive deklaracije koju Bakir Izetbegović može „mačku o rep da okači“, kao i Čović i Dodik, čije stranačke deklaracije su podrazumijevale za Republiku Srpsku vrlo riskantan proces revizije dejtonskog uređenja, ali i otvorio problematično pitanje ustavnih promena – konstatovao je Govedarica, prenosi Srpskainfo.

Hrvatski veterani napali Pupovca! Više o tome OVDE.

Izvor: istokrs. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA