Najnovije

NAJZAD OBJAVLJEN VAŽAN DETALJ SASTANKA VUČIĆA I MERKELOVE! Posle izbora Prištini se crno piše! Nema ništa od nastavka dijaloga!

U ovom trenutku nema mogućnosti za nastavak dijaloga između Beograda i Prištine, ali odmah nakon "kosovskih" izbora treba izvršiti pritisak da albanska strana povuče takse na robu iz Srbije kako bi dve strane što pre ponovo sele za pregovarački sto.

Aleksandar Vučić i Angela Merkel (Foto: jutjub)

Ovo je zaključak jučerašnjeg sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel u NJujorku koji je u najvećoj meri bio posvećen rešavanju kosovskog problema.

- Vučić i Merkelova su se saglasili da nema uslova za nastavak dijaloga - kaže izvor.

Predsednik Srbije je poručio sagovornici da se nada da će još dugo biti na čelu Nemačke i zahvalio joj je za podršku i pomoć koju pruža Srbiji.

- Merkelova je rekla da je bila razočarana Haradinajevim stavovima i potezima vlade u Prištini. Rekla je i da očekuje da će nova vlast biti kooperativnija i da će se dve strane približiti dogovoru.

Predsednik Vučić je ponovio da ne postoji šansa da bude postignut bilo kakav sporazum ukoliko Priština dobije sve, a Beograd ništa. Vučić je kancelarku Merkel pozvao da dođe u našu zemlju, a ona je poručila da će doći pre nego što se povuče.

"Nemačka je za Srbiju danas ekonomski partner broj jedan, kancelarka Merkel me je obradovala time što je potvrdila da će uskoro ponovo posetiti Srbiju", napisao je predsednik Vučić na svom zvaničnom instagram nalogu odmah nakon susreta.

Vučić je nakon sastanka rekao i da je poručio sagovornici da mu je žao što je "Folksvagen" otišao u Tursku iako to nema veze sa njom.

- Verujem da ćemo uspeti da se izborimo za još više nemačkih investitora - kazao je Vučić.

On je dodao da je imao dobar sastanak i s generalnim sekretarom Antoniom Guteresom, koji je pohvalio opredeljenost Srbije za mir i stabilnost.

- Hvala što podržavate mir i stabilnost. Mi ćemo uvek biti posvećeni podršci vašem radu - poručio je predsednik Vučić generalnom sekretaru UN Antoniju Guteresu.

Predsednik je Guteresa obavestio o problemima u dijalogu s Prištinom i naglasio da situacija nije ni laka ni jednostavna, ali da Srbija čini sve da očuva mir i stabilnostu regionu, dodavši da se situacija komplikuje, naročito u Bosni i Hercegovini.

Tražimo rešenje

- Radimo na pronalaženju mogućeg rešenja kosovskog problema sa svim međunarodnim činiocima, ali je dijalog blokiran zbog jednostranih poteza Prištine - naglasio je Vučić.

Guteres je rekao da pozdravlja odlučnost i konstruktivan pristup predsednika Vučića regionalnim pitanjima, kao i hrabrost i upornost za pronalaženje rešenja za kosovsko pitanje.

U koju zemlju amerika šalje vojsku da bi se približila ruskoj granici, pročitajte OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA