Najnovije

SAD OBJAVILE DOKAZ: Sulejmani planirao napad i na BiH! Svim američkim saveznicima laknulo kada je ubijen!

U Predlogu rezolucije, koja je predstavljena u Odboru za spoljne poslove Senata SAD, a koju je Kongresu podneo reublikanski senator Ted Kruz i tiče se akcije Oružanih snaga SAD u kojoj je ubijen iranski general Kasim Sulejmani, spominuta je i BiH.

General Kasem Sulejmani (Foto: jutjub)

Naime, Kruz u rezoluciji ističe da je Sulejmani planirao ili podržao brojne smrtonosne terorističke napade na SAD i njene saveznike, uključujući i učešće u atentatu na ambasadora Saudijske Arabije u SAD-u Adela al Jubeira iz 2011.

Spominje se da je Sulejmani 31. decembra 2019. rukovodio napadom na američku Ambasadu u Iraku te da je planirao napade u Nemačkoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Keniji, Bahreinu, Turskoj i u drugim zemljama.

Na Sulejmanija se u rezoluciji gleda kao na "vođu terorista Islamske revolucionarne garde elitne jedinice Kuds", koja se opisuje kao organizacija i globalna teroristička pretnja SAD-u i međunarodnoj zajednici.

- Sulejmani je bio arhitekta terorističkih napada u Iraku, Avganistanu i drugde, u kojima je ubijeno stotine državljana Sjedinjenih Američkih Država, a oružje i improvizovani eksploziv direktno je dobijao od Islamske revolucionarne garde - stoji u rezoluciji.

Takođe, u proceduri je slična rezolucija senatora Dana Crensava, takođe republikanca, u kojoj se ne spominje BiH.

Američki vojnici krali novac tokom rata u Avganistanu! Više o tome OVDE!

Izvor: Tanjug

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA