Najnovije

CIA UDARILA NA PORODICU KIM DŽONG-UNA: Evo u kakvom je statusu nećak severnokorejskog lidera! (VIDEO)

Prema magazinu NJujorker, CIA je stavila nećaka Kim DŽong-una, Kim Han-solu, u zaštitni program samo nekoliko dana nakon što je njegovog oca ubio nervni agens.

Kim DŽong Un. (Foto: Sinhua)

Kim Han-sol (25) zatražio je pomoć Fri Joseona, grupe „boraca za slobodu“ čiji je cilj svrgavanje Unove „zle“ sjevernokorejske diktature, samo nekoliko dana nakon što je njegov otac izvršen atentat na prepunom aerodromskom terminalu u Kuala Lumpuru 2017. godine, rekao je portparol grupe za časopis NJujorker.

Mnogi su Solu smatrali pravim naslednikom bivšeg Velikog vođe, njegovog dede Kim DŽong-ila, a njegovo hvatanje mrtvo ili živo presudno je za Kim DŽong-una, rekla je grupa za časopis.

Sol je pobegao iz Makaua sa majkom i sestrom tinejdžerkom, pošto je primetio da je njihova policijska straža nestala nakon ubistva njegovog oca.

Porodica je zatim provela ceo dan na aerodromu u tajvanskoj prestonici Tajpeju sa agentom Free Joseona koji je pokušao da pregovara sa najmanje tri države da ih odveze.

Kada su konačno dogovorili let za Holandiju, agent prodaje karata odbio je da ih pusti da se ukrcaju, a nekoliko sati kasnije stigla su dvojica muškaraca koji su se identifikovali kao oficiri CIA-e.

Agenti su insistirali da se pridruži Solu i njegovoj porodici kada je konačno dobio let za Amsterdam, ali tamo nikada nisu stigli.

Sol je poslednji put viđen u kratkom video zapisu koji je snimila grupa boraca za slobodu, u kojem se Sol zahvalio na pomoći neposredno pre ulaska u let.

Nekoliko izvora je reklo NJujorčaninu da su agenti odveli Han Sola i njegovu porodicu negde drugde. Nije bilo jasno da li je to bilo u Holandiji ili u nekoj drugoj zemlji.

CIA je odbila da komentariše optužbe za NJujorker.

Kako je Vučić ukrao patrijarhu jedan dan carstva nebeskog Više o tome OVDE.

Izvor: Klix.ba

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA