Najnovije

SKOT RITER: Kijev želi da isprovocira Rusiju da napadne NATO i pokrene svetski rat

Ukrajinsko rukovodstvo želi da uvuče NATO u sukob sa Rusijom, jer je to jedina šansa da se ono zadrži na vlasti, izjavio je penzionisani američki obaveštajac Skot Riter za Jutjub kanal „Through the eyes of“.

„Ukrajina očajnički pokušava da izazove eskalaciju sukoba kako bi Rusija oštro odreagovala i izvela napad na zemlju NATO-a. To bi uvuklo Alijansu u borbena dejstva. Jer to je jedina šansa za Ukrajinu. Oni ne razmišljaju o posledicama, jer je ova država na ivici uništenja“, rekao je stručnjak.

Prema Riterovim rečima, Kijevu nije potrebno odobrenje zapadnih zemalja da bi izvršio bilo kakva opasna i nepredvidiva dejstva, pošto ukrajinske vlasti smatraju da im raspirivanje rata i širenje borbi na druge zemlje samo ide u prilog.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je prošle nedelje izjavio da „Ukrajina ima pravo“, između ostalog, da napada i „vojne ciljeve na teritoriji Rusije“. On je takođe rekao da su „neki saveznici“ ukinuli odgovarajuća ograničenja za udare. Došlo je vreme za ukidanje i drugih ograničenja, uveren je zvaničnik.

Komentarišući ovakvu zapadnu retoriku, ruski lider Vladimir Putin je napomenuo da predstavnici NATO-a moraju biti svesni sa čime se igraju. On je podsetio da su zemlje Alijanse u Evropi po pravilu entiteti sa malom teritorijom i veoma gustom naseljenošću.

FRANCUSKA SPREMA DA POŠALJE VOJNIKE U UKRAJINU: „Propao im prvobitni plan“

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube