Најновије

НАГОРНО-КАРАБАХ НИЈЕ КРАЈ: Азербејџан спрема нови рат против Јермена!?

Азербејџанска војска нашла се под ватром са јерменске територије. Ову изјаву дало је Министарство одбране Азербејџана. Експерти, међутим, примећују да су сличне изјаве стигле из Бакуа уочи ескалације у августу-септембру прошле године, пише на руској утицајној блог-мрежи Конт.

Тада је, подсетимо, и азербејџанска војска неколико пута оптужила своје јерменске колеге за оружане провокације. И убрзо након тога, Баку је започео операцију коначног враћања Нагорно-Карабаха. На крају се завршило стварном предајом Јерменије. Али, очигледно, то није било довољно за Азербејџан.

Јереван је већ неколико пута последњих недеља изјавио да Баку планира да започне нови рат у региону, са циљем да преузме контролу над неколико територија које Азербејџан сматра својим. Под разним изговорима, Баку и даље одбија да потпише мировни споразум са Јереваном.

С тим у вези, изјаве о гранатирању њихове војске, које долазе из Бакуа, више личе на информативну припрему за следећу инвазију азербејџанске војске на територију Јерменије.

Подсетимо, Јереван је пре неколико дана најавио замрзавање учешћа у ОДКБ. С тим у вези, у случају оружаног сукоба, Јерменија неће моћи да рачуна на помоћ Москве и других савезника по овом уговору. Али, вероватно, јерменско руководство се ослањало на западну помоћ. А ово би могло да се заврши веома лоше по земљу.

Прочитајте ОВДЕ о стању на украјинском фронту

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube