Најновије

ТАКО СЕ ТО ЗАВРШАВА - ИЗДАЛИ РУСКУ ФЕДЕРАЦИЈУ: Сад им Запад решава проблем, наравно на њихову штету

Ако Јереван не испуни захтеве Бакуа о предаји пограничних сеоских ексклава из совјетског доба, односно ако одбије да разговара о питањима разграничења и демаркације границе, могао би да избије рат, изјавио је премијер Јерменије Никол Пашињан на састанку са становницима једног од насељених места.

„Наш задатак је да имамо границу која ће са међународног становишта и де јуре постати баријера и на тој граници неће бити дозвољено да се пуца. Изградићемо путеве, становницима пограничних села ћемо обезбедити све што је неопходно. Платићемо надокнаду тамо где буде потребно“, рекао је Пашињан.

Међутим, како је истакао, постоји и други сценарио. Пашињан је рекао да сада може да устане, оде из сале и каже да неће бити никаквог разграничења.

„Можемо да изађемо одавде и кажемо: нећемо то, то и то. То значи да ће до краја недеље почети рат“, додао је он.

Како је истакао, чак зна и како ће се тај рат завршити: мештани ће га дочекати на главном тргу у Јеревану и критиковаће га што није деловао када је имао такве информације.

Коментаришући изјаву Пашињана, званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је да је тренутна ситуација резултат консултација Јеревана са Западом и да ни на који начин није повезана са Русијом.

Претходно је прес-служба заменика премијера Азербејџана Шахина Мустафајева саопштила да Баку у оквиру процеса разграничења захтева ослобађање села које је Јерменија окупирала. Истовремено, азербејџанска страна не признаје писања јерменских медија о томе да се 31 село наводно налази под окупацијом Азербејџана.

ТУ НЕМА ДОСТАОЈАНСТВА, ТО ЈЕ СРАМОТА И ШАМАР: Павић жестоко о теми Генералштаба и уступка Американцима

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube