Најновије

НЕТАНЈАХУ МОЛИ БАЈДЕНА ДА ГА СПАСИ ОД ХАШКОГ ТРИБУНАЛА! Пало америчко обећање Израелу

Израелски премијер Бењамин Нетањаху затражио је од америчког председника Џозефа Бајдена да помогне да се Међународни кривични суд спречи да, због рата у Гази, изда налоге за хапшење високих израелских званичника.

Израелски врх, како пише "Аксиос", све више брине да се МКС, који истражује могуће ратне злочине израелских снага и палестинских милитаната који датирају из рата Израел-Хамас 2014. године, припрема да изда налоге за хапшење Нетањахуа, министра одбране Јоава Галанта и начелника Генералштаба Израелских одбрамбених снага Херзија Халевија.
Портпарол Савета за националну безбедност Беле куће Џон Кирби практично потврђује да ће Америка учинити све да Израел избегне одговорност.

- Као што смо јавно рекли много пута, МКС нема надлежност у овој ситуацији и ми не подржавамо његову истрагу - рекао је Кирби за "Аксиос".

Иронично, САД је једна од држава која покушава да убеди свет како МКС итекако има надлежност да издаје налог за хапшење руског председника Владимира Путина, под оптужбама да је, наводно, умешан у отмицу украјинске деце.
Амерички званичници наводе да немају јасне индикацију да ли ће МКС издати налоге за хапшење, али истичу како је тужилаштво под притиском невладиних организација и неколико држава чланица МКС да то учине.

- Под мојим вођством, Израел никада неће прихватити било какав покушај МКС-а да поткопа његово инхерентно право на самоодбрану - рекао је Нетањаху.
То би, каже, поставило "опасан преседан који прети војницима и званичницима свих демократија које се боре против дивљег тероризма и безобзирне агресије".

УКРАЈИНЦИ СЕ ПОВУКЛИ И НАПУСТИЛИ ПОЛОЖАЈЕ! Руси одмах улетели! Када су чули наређења официра, настала општа бежанија!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји