Најновије

Руске снаге погодиле штаб команде украјинске војске "Југ" и заузеле боље положаје на фронту

Оружане снаге Русије су у протекла 24 сата у нападу користиле ракете и артиљерију и погодиле људство и војну технику непријатеља у чак 112 региона, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.

Западна група руских снага је у протекла 24 часа побољшала своје предње позиције и разбила украјинске трупе у околини села Загорујковка (Харковска област), Јамполовка (ДНР) и Червонаја Диброва (ЛНР). Непријатељ је ту изгубио око 30 војника, пет возила, хаубицу британске производње, топ Д-20 и "гвоздику“".

Јужна група је заузела повољније положаје и напала украјинске снаге код Андрејевке, Курдумовке и Константиновке (ДНР) услед чега је украјинска војска изгубила око 400 војника и војну технику.

Група Центар је такође заузела повољније положаје након удара на трупе Оружаних снага Украјине код три села у Доњецкој Народној Републици. Притом, руска војска је одбила чак девет напада украјинских трупа код села Новгородское, Соловјево, Семјоновка, Нетајлово, Новокалиново, Шуми и Бердичи. Оружане снаге Украјине изгубиле су у том делу фронта око 410 војника.

Источна група је поразила 72. механизовану бригаду Оружаних снага Украјине и 108. одбрамбену бригаду у Запорошкој области и код Старомајорског у ДНР. Непријатељ је ту изгубио око 110 војника и војну технику.

Снаге ПВО су у протекла 24 часа обориле 29 украјинских дронова, пет вођених авио-бомби "хамер" француске производње и гранату из МЛРС "ураган".

ПОГЛЕДАЈТЕ ДЕТАЉАН ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Ослобођени Керамик и Новокалиново - велики напад на Архангелск (ВИДЕО МАПА)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube