Најновије

Они које воле нису равнодушни

БЕОГРАД - Једна од најподмуклије пласираних речи данас је "толеранција", иза које се често скрива само обична равнодушност. Љубав не може бити равнодушна. Старац Пајсије Светогорац (упокојио се 1994.) оставио нам је следећу опомену:
Ђакон Ненад Илић (Фото: Фејсбук)

Ђакон Ненад Илић (Фото: Фејсбук)

"Равнодушност према Богу доноси равнодушност према свему осталом; доноси моралну дегенерацију. Вера у Бога је велика ствар. Кад човек верује у Бога онда воли и своје родитеље, своје огњиште, своје сроднике, свој посао, своје село, општину, своју државу и отаџбину. А неко ко не воли Бога и своју породицу - не воли ништа, јер, и отаџбина је једна велика породица... Хоћу да кажем да све отуда полази. Ако човек не верује у Бога неће имати обзира ни према породици, ни према свом завичају, ни према својој отаџбини. И то је оно што неки желе да униште, зато и стварају дух немара...
Прочитајте још:Ароматерапија за мањи апетит!
Данас је много таквих, који се труде да искваре све: породицу, омладину, Цркву. У наше време радити за народ је – исповедништво, јер држава војује против божанског закона. Закони које она доноси су против закона Божијег. Али ми смо одговорни за то да не дамо непријатељима Цркве да све униште. Чак сам био у прилици да слушам и како свештеници говоре: ''Немојте се ви тиме бавити, то није ваша ствар!'' Када би они молитвом долазили до таквог стања да се ни око чега не би бринули, ја бих им целивао ноге. Али не, они су незаинтересовани зато што желе да буду свима добри и да живе певајући. Равнодушност није дозвољена чак ни мирјанима а тим пре свештенству. Искрен, духован човек не треба ништа да ради незаинтересовано". Они који воле су Црква - ако нису равнодушни.
  Пише: Ђакон Ненад Илић / Извор: Правда / ФБ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА