Најновије

Нова побуна студената: Под блокадом Факултет политичких наука!

БЕОГРАД - Део студената београдског Факултета политичких наука блокирао је вечерас наставу, незадовољни условима студирања и немогућношћу да са управом постигну договор о захтевима за суфинансирање.
Зграда ФПН (Фото: Пријемнииспити.ком)

Зграда ФПН (Фото: Пријемнииспити.ком)

Студенти ће остати у згради факултета даноноћно, док се не испуне захтеви, рекла је Танјугу Наталија Ристић, из организационог тима студената. Главни разлог за протест је, како је рекла, укидање суфинансирања студената. Услов да се студент овог факултета финансира из буџета јесте да буде рангиран у оквиру предвиђене квоте али мора да има и просечну оцену изнад 8,00 и да сакупи 60 бодова током једне академске године, рекла је Ристић. "У супротном, из свог џепа мораће да издвоји око 100.000 динара, колика је пуна висина школарине", рекла је Ристић и навела да су претходних година студенти и управа налазили компромисно решење и постојала је пракса суфинансирања за свакога ко има изнад 48 бодова. Сада, како каже Ристић, та могућност не постоји иако, како тврде студенти, факултет има могућност да финансијски подржи студенте.
Прочитајте још:Студенти натерали факултет да повуче признање КосоваУ децембар улазимо са драстично мањим примањима!
Академци траже и доследну примена болоњског система, без произвољног тумачења у свакој академској години. Блокада, како наводе студенти, подразумева да неће бити наставе, без блокаде рада самог факултета. Пре неколико дана и група студената београдског Филозофског факултета блокирала је ту институцију, тражећи од управе да испуни захтеве везане за олакшано студирање и та блокада још траје. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА