Најновије

Демонстранти у Хонгконгу потиснули полицију са положаја!

ХОНГ КОНГ - Продемократски активисти повратили су данас делове језгра зоне протеста у Хонг Конгу, пркосећи оштрој акцији интервентне полиције које је покушала да, демонстранте, растера сузавцем и пендрецима и 15 полицајаца је повређено, док је 26 активиста ухапшено.
Демонстранти потиснули полицију! (Фото: Јутјуб принтскрин)

Демонстранти потиснули полицију! (Фото: Јутјуб принтскрин)

Око хиљаду демонстраната, од којих су неки носили заштитне наочаре и кациге, помогли су да се поново поставе барикаде у густо насељеном градском округу Монг Кок, док су други узвикивали "црна полиција" пошто је полиција напала демонстранте са малим металним палицама, а место окупљања је постало жариште "ружне уличне туче" између студената и руље укључујући локалне гангстере с намером да онемогуће продужавање протеста. Демонстранти скандирајући "отворите пут" покушали су да се пробију кроз вишеструке полицијске кордоне, користећи кишобране као штит од сузавца на главној раскрсници. У "блиском сусрету" полиција је употребила палице и насилно ударила по продемократским активистима, који су били приморани да се делимично повуку, мање од 24 сати после поновног отварања већине протестних подручја Хонг Конга за саобраћај.
Прочитајте још:Путин упозорио на крах светске економијеПентагон: Нисмо на прагу Русије, то је гледиште Владимира Путина!
Резултат полицијске акције у метрополи, 26 људи је ухапшено и 15 полицајаца је повређено, саопштила је влада Хонг Конга, пренела је агенција Ројтерс. На стотине полицајца организовали су највећу рацију до сада, на про-демократски протестни камп истерујући, на силу, вође студенских активиста који су држали саобраћајну раскрсницу у једној од својих главних протестних упоришта у последње три недеље. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА