Најновије

ИТАЛИЈА: Због криминала уводе се посебни аутобуси за Роме и Италијане!

РИМ - Председник општине Боргаро Торинезе Клаудио Гамбино из Демократске партије (ПД) изјавио је да жели да уведе посебне аутобусе до насеља у предграђу у којима живи око 600 припадника Рома које "трпимо више од 20 година", пренео је АФП.
Роми (Фото: wikimedia.org)

Роми (Фото: wikimedia.org)

"Да бисмо гарантовали безбедност нашим грађанима потребно је да имамо два аутобуса. Један за грађане и други за Роме", рекао је Гамбино, пренели су италијански медији. Он је додао да се у аутобусима често дешавају крађе и напади. Посланик у градској скупштини Луиђи Спинели из Партије левице, екологије и слободе (СЕЛ) подржао је предлог градоначелника, што је изазвало протест лидера те странке Никија Вендоле, који је Гамбина да размисли још једном.
Прочитајте још:ИТАЛИЈА: Десетине хиљада људи на протесту синдикатаИТАЛИЈА: Хиљаде људи на протесту против Европске уније!
Супервизор за поштовање права у ПД Микаела Кампања изјавила је да је странка упозорила Гамбина да "маргинализација никада није решење" у решавању проблема. Његов план добио је подршку антиимиграционе партије Северна лига, док је један од дугогодишњих посланика Роберто Калдерони рекао да су то реални проблеми који постоје. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА