Најновије

ЛИБИЈА: Сукоби око контроле Триполија!

ТРИПОЛИ, Либан - Најмање једна особа је погинула, а 17 рањено у сукобима војске и исламских екстремиста у историјском делу либанског града Триполија, рекли су данас либански званичници.
Нови рат у Либији (Фото: Naharnet.com)

Нови рат у Либији (Фото: Naharnet.com)

Ово је први пут од избијања грађанског рата у суседној Сирији 2011, да се насиље у Триполију проширило на сук, трговинску зону града, која се налази на листи светске културне бастине УНЕСЦО-а, пренео је АФП. Либанска војска напала је касно синоћ екстремисте који су се крили у том делу града, а у размени ватре погинуо је један нападач, док је девет војника и осам цивила рањено, међу којима новинар једног либанског листа. Војници су покушали да евакуишу породице заробљене унутар трговинске зоне, где су многе радње спаљене у окршају. Триполи је био поприште више сукоба између сунитских екстремиста који подржавају побуњенике у суседној Сирији и Алавита који подржавају режим у Дамаску.
Прочитајте још:ИТАЛИЈА: Због криминала уводе се посебни аутобуси за Роме и Италијане!Русија прави нови носач авиона
Исламски екстремисти су у граду, такође, изводили више напада на либанску војску, коју оптужују за сарадњу са шиитском екстремистичком групом Хезболах, која је послала на хиљаде бораца у Сирију као подршку снагама председника Башара ал-Асада. Сукоби до којих је дошло данас представљају први пут да се насиље проширило на део Триполија, који је некада привлачио мноштво страних туриста. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА