Најновије

ОЛИВЕР СТОУН: Одушевљен сам Путином!

ЛОС АНЂЕЛЕС - Култни амерички филмски режисер Оливер Стоун сматра да је Русија природни савезник САД и да је трагедија што Америка наноси штету и Русији и себи.
Путинов фан: Оливер Стоун (Технологицал.цом)

Путинов фан: Оливер Стоун (Технологицал.цом)

Стоун сматра да је Владимир Путин "вратио руску државу из руку бандита", који су је узели под своје током деведесетих година, после пада Советског савеза. - То је Русима вратило осећај поуздања, хармоничности и поноса. У 90-им годинама економија Русије пала је на ниво Холандије, а то је јако мало за тако велику државу. У том смислу, одушевљен сам Путином као јаким човеком - навео је он у интервјуу за руски "Весник". Стоун каже да му се после распада Совјетског Савеза поновно појавила нада да ће доћи промена, али да је председник Џорџ Буш млађи "изопачио све оно у шта је веровао у детињству и младости". Америчку режисер истиче да је много Руса погинуло у Украјини током Другог светског рата борећи се против нациста, али и против оних Украјинаца који су помагали Немцима. - Американци не знају и не схватају да је Русија спасила свет од Хитлера, да су Руси уништили његову војску. Мислим да је то што су Руси уништили већи део немачке технике спасило у најмању руку милион америчких живота, нагласио је Стоун. Да је СССР после уништења Немаца код Курска и Стаљинграда само присилио противника на повлачење, дакле, да није кренуо даље, наводи Стоун, препустио би савезницима да заврше рат. - Тога су се бојали и Черчил и Рузвелт. То би променило сву природу охолости САД које су се после Другог светског рата нашле у победничкој и моћној позицији. Морамо захвалити Русима, бити њихови савезници и веровати им, поручује Стоун. Он сматра да амерички председник Трумана и елите, у облику бизнисмена са Вол Стрита, нису показала ни мрвицу захвалности Русима. - Амерички богаташи и банкари увек су мрзели Русију и комунизам. Труман је, иступајући у сенату 1942. године рекао: 'Нека се само совјетска и немачка војска међусобно убијају, то нам иде на руку', подсећа Стоун. Он указује да многи у Америци немају заправо праву представу о Русији и "до данас мисле да тамо постоји само Сибир, као и да по улицама ходају медведи". Стоун поздравља чињеницу да је Русија дала азил Сноудену и указује да он више није имао где да иде. - Раније се азил могао наћи у Бразилу, Француској, Швајцарској или Шведској. Сад се то више није случај. Свугде је амерички утицај, појашњава он.
Прочитајте још:

Владимир Путин: Русија неће скренути са означеног пута, али ни не жели ни са ким да се свађа

Босанац заспао за воланом а онда се догодило…

Оливер Стоун, аутор "Вода", "Џеј-Еф-Кеја" (Убиства Кенедија), "Никсона" и многих других култних филмова, управо представља свој нови документрани филм "Неиспричана историја САД". Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА