Најновије

БЕЧКИ ЛИСТ СТАНДАРД: У РС побеђује Милорад Додик, у ФБиХ Жељко Комшић

БЕЧ - У Републици Српској најизгледнији победник избора ће бити Милорад Додик и његов СНСД, а у ФБиХ Жељко Комшић и његова Демократска фронта, оцењује аустријски "Стандард" на основу анализе коју је урадила Аустријска новинска агенција (АПА).
Додик Миле (Фото: Meдиа центар -mc.rs)

Додик Миле (Фото: Meдиа центар -mc.rs)

Све објективне процене, пише "Стандард", говоре да ни у једном сегменту неће бити великих изненађења. "Оцене о поразу Милорада Додика за председника РС од стране противкандидата опозиције Огњена Тадића досад су се показале само као обичне спекулације", наводи се у чланку. Наиме, како је истакнуто, очекује се да ће након избора у РС најјача партија и даље остати Додиков СНСД. Бројке: СНСД може рачунати на отприлике 34 одсто гласова "Према спроведеним анализама, СНСД може рачунати на отприлике 34 одсто гласова, што је за неких четири одсто мање у односу на опште изборе из 2010. Најјача опозициона партија, СДС, с Тадићем као председничким кандидатом, би требало да освоји око 21 одсто гласова, што је за два одсто више него 2010. године", оценио је лист.
Прочитајте још:Украјинци из беса туку доњецки аеродром артиљеријом и ракетним бацачимаВучића и „Кобре“ жандарми држали заточене у хаустору!
Далеко иза њих су, како наводе у чланку, остале партије - ПДП са око четири процента, СРС са три и ДНС са око два процента. Као највећег фаворита у ФБиХ лист види Жељка Комшића, који месецима води у свим релевантним истраживањима. "Председник странке, Жељко Комшић, био је један од вођа СДП-а, а протеклих осам година је провео као представник хрватског народа у државном председништву. С обзиром на то да је ДФ нова политичка снага, још је рано оцењивати њен рад", навели су у тексту. Како су истакли, ДФ може рачунати на око 18 одсто гласова у ФБиХ, док је иза ње СДА са 15 процената. Истакли су да ће СДП, који је пре четири године био победник у ФБиХ, имати више од 11 процената, а СББ нешто мање - око девет одсто. Лист истиче да сва истраживања јавног мњења у БиХ показују један забрињавајући тренд, да је све више грађана све незадовољније ситуацијом у земљи. "Око две трећине грађана БиХ незадовољне су економским и политичким стањем у БиХ. Удружење грађана 'Зашто да не' је након једног истраживања које су спровели закључило да су партије на власти у БиХ испуниле само три одсто предизборних обећања из изборне кампање 2010. године", истакли су у чланку. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА