Најновије

Адвокати: Вулин и Агенција нису надлежни за наш штрајк

БЕОГРАД - Агенција за мирно решавање радних спорова није надлежна за протест адвоката, саопштио је портпарол Адвокарске коморе Србије (АКС) Иван Милошевић, поводом данашње изјаве министра Александра Вулина да би та агенција могла да помогне и да се реши проблем штрајка адвоката.
Штрајк (Фото: Јутјуб принтскрин)

Штрајк (Фото: Јутјуб принтскрин)

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је на конференцији за новинаре у Влади Србије, поред осталог, да би адвокати требало да се обрате Агенцији за мирно решавање спорова, што је Милошевић оценио као немогуће, наводећи да "у Србији уопште не постоји таква агенција, већ искључиво Републичка агенција за мирно решавање радних спорова, основана Законом о мирном решавању радних спорова". "Обзиром да се овде не ради о радном спору, јасно је да ова агенција нема никакве везе са проблематиком адвокатског протеста, јер је њена функција да посредује између послодавца и запосленог, док су адвокати сви предузетници", изјавио је портпарол АКС. "Ненадлежни министар Вулин ради и недељом и у медијима упућује адвокате на Агенцију за решавање радних спорова, не знајући да је та агенција за адвокате, који су предузетници, ненадлежна, као што је и он за обуставу рада адвоката, уосталом. Ипак, захвални смо на доброј намери, па га молимо да своје предлоге пренесе свом колеги (министру правде Николи) Селаковићу, који са адвокатима и медијима не комуницира, и који ће можда, после 80 дана протеста адвоката, коначно схватити да је правосуђе у Србији у потпуној блокади и да хитно треба да укине неуставне законе које је донео", рекао је Милошевић. Он је у саопштењу предложио Вулину да пита министра Николу Селаковића "колико је милиона евра ранијих прихода од судских такси, које су се до 1. септембра ове године сливале у буџет, у последња три месеца завршило у приватним џеповима јавних бележника", позивајући се на изјаву Вулина да је, одлуком да пребаци два милиона евра, првобитно намењених за конкурс за невладине организације, у Фонд за лечење ретких болести деце, "поступио као човек, а не као министар".
Прочитајте још:Немачки медији о Балкану и Шешељу: Србија не зна шта је снашло!
"Када буде сазнао колико је милиона евра, који су могли бити употребљени за децу која болују од ретких болести или за сличне држави корисне потребе, завршило у рукама једне професије, можда ће схватити зашто Селаковић упорно ћути пред захтевима адвоката, професора, судија, стручне јавности", пише у саопштењу. Када буде сазнао за ове бројке, навео је Милошевић, надамо се да ће поново поступити као човек, а не као министар. "И када већ призивамо агенције, подсећамо да је такође једна агенција, Агенција за борбу против корупције, већ предложила разрешење Селаковића", пише у саопштењу портпарол АКС. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА