Најновије

КЕРИ: САД и Русија ће размењивати информације о Украјини

ВАШИНГТОН - Амерички државни секретар Џон Кери изјавио је данас да су се САД и Русија договориле да размењују информације о ситуацији на руско-украјинској граници.
Џон Кери (Фото: Јутјуб)

Џон Кери (Фото: Јутјуб)

- Довољно је рећи да имамо неслагања око неких чињеница које се односе на Украјину. Ми смо се договорили да размењујемо информације о томе. Такође смо се договорили да наставимо овај дијалог - рекао је Кери новинарима у Пекингу. Али, он је такође рекао да Запад не мора неминовно увести нове санкције Русији, преноси Ројтерс. - Одлуке које ће Русија донети одлучиће шта ће дугорочно бити са санкцијама - истакао је Кери, изражавајући наду да ће споразум о прекиду вате у Украјини бити одржив.
Прочитајте још:

Путин: Политика се умешала и у нафту

Лавров: Kиjев да испуњава договор из Женеве

Кери је разговарао са руским министром спољњих послова Сергејем Лавровим данас у Пекингу, где у понедељак почиње дводневни самит лидера Азијско-пацифичке економске сарадње АПЕЦ. Није планиран сусрет руског председника Владимира Путина и председника САД Барака Обаме, мада Вашингтон и Кремљ нису искључили могућност неформалног разговора између њих двојице на маргинама самита АПЕЦ. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА