Најновије

"Конгрес промена" у СПС-у. Дачић једини кандидат за председника

БЕОГРАД - Социјалистичка партија Србије одржаће данас 9. конгрес странке под називом "Одговорно за будућност", а шеф социјалиста Ивица Дачић, који је и једини кандидат за првог човека СПС, најавио га је као конгрес промена.
Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

За потпредседнике странке досад су, према писању медија, предложени Александар Антић, Бранко Ружић, Новица Тончев, Дејан Раденковић, Милутин Мркоњић, Владан Заграђанин, Жарко Обрадовић, Славица Ђукић Дејановић и Дијана Вукомановић, а највише подршке имају Антић и Ружић. У медијима се помиње и могућност да дође до промена када је реч о заменику председника. Ту функцију сада обавља Жарко Обрадовић, а најозбиљнији противкандидат му је Антић. Конгрес је највиши орган Социјалистичке партије Србије и одржава се сваке четврте године, а усваја, поред осталог, програм и статут и остала документа. За највише руководство гласаће 2.500 делагата из целе Србије.
Прочитајте још:ДАЧИЋ: Морамо да реформишемо СПС! Шешељ: Шешељевци из СПС-а!
Дачић је уочи Конгреса више пута рекао да то мора бити конгрес промена, да СПС треба да има циљеве, идеје и рад усклађен са временом у којем живи. Током обраћања јавности наглашавао је да странка коју води неће и не може да буде музеј прошлости и да они, који то не схватају, треба да уступе место другима. СПС мора себи да постави питање које су то црвене идеолошке баријере које треба да брани, а које од њих треба да напусти, рекао је Дачић и нагласио да је то разлог за промене. Он је такође оценио и да ће то бити конгрес јединства, да странка коју води није променила своја основна опредељења, као што су социјална правда, залагање за већу стопу запослености и свеукупно благостање становништва. Припрему конгреса пратиле су и спекулације у медијима о нејединству у странци, посебно када је реч о односу председника Извршног одбора Бранка Ружића и Дачића, што је негирано. Конгрес ће бити одржан у Центру Сава у Београду. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА